Viking

Dette kan bli neste stopp for Vikstøl

Rolf Daniel Vikstøl (33) håper på spilletid og tre poeng i sin avskjed med Viking. Etterpå tyder ting på at det fort kan komme en mulighet til å forlenge karrieren på toppnivå likevel.

Stavanger — Etter fem sesonger i Viking setter publikumsfavoritten Vikstøl kursen hjem til Kristiansand. «Røde-Rolf» håper det blir en skikkelig avskjed.

– Selvsagt har jeg lyst på noen minutter mot Odd og en skikkelig avskjed. Det håper jeg at jeg kan få, sier han til RA.

Vikstøl er neppe den eneste som spiller for siste gang i mørkeblått søndag. Trenerne, og sportssjef Erik Nevland, har varslet at det vil komme utskiftninger i vinter. Morten Jensen har gått langt på vei med å antyde at det også kan gjelde spillere som er under kontrakt.

Salg av nøkkelspillere, som David Brekalo, kan også komme. Han har selv signalisert at tiden fort er moden i vinter. Foreløpig er det likevel kun Vikstøl av de etablerte som er bekreftet ferdig. Med barn nummer to på vei, og lite spilletid, vil han nærmere familien. Viking vil samtidig satse yngre.

Kort hukommelse

Viking har som lag hatt en svært traurig avslutning på sesongen. Siste seier i serien kom mot HamKam 11. september. På hjemmebane må vi helt tilbake til 17. juli, og 2–1 mot Kristiansund, for å finne en trepoenger. Resultatet er et lag som har falt som en stein på tabellen – og omgivelser som er oppgitt og forbannet.

Selv om avslutningen mot Odd betyr svært lite i forhold til tabellen er kampen likevel viktig. Fotball er ferskvare. Folk husker ofte det siste som har skjedd. Å gå inn i vinteren med seier kan være ekstremt verdifullt.

– Vi hadde lyst på en seier i de to siste også. Prestasjonene var OK både mot Molde og Glimt, sier trener Morten Jensen.

Morten Jensen

Dessverre ble det ikke slik.

– Nå er vi sugne på avslutte med en seier. Vi viste mot de to topplagene at vi ikke er dårlige.

Jensen innrømmer at det er lenge siden man sluttet å se på tabellen.

– Men det er klart at en seier kan gi oss en liten vind inn i en lang vinter.

Klart Vikstøl er et navn som har blitt diskutert. Vi kjenner godt til Rolf, hans karriere og lange relasjon til Start.

—  Magni Fannberg

Rolf Daniel Vikstøl sier følgende om betydningen:

– Selvsagt er det fint om vi kan avslutte med seier. Alle har lyst på tre poeng nå. Så er det vanskelig å si hvor viktig det er, men det har nok en betydning for fortsettelsen.

Start: - Klart Vikstøl er diskutert

Hvor veien for ham videre går er fortsatt ikke avklart, men han ønsker å spille toppfotball i noen år til og det skal skje i nærheten av hjemstedet. Da sier det seg selv at det ikke er veldig mange alternativer.

Med sin langvarige relasjon til Start i mente vil det ikke være helt unaturlig om dialogen om en retur kommer opp. Samtidig spiller sørlendingene akkurat nå kvalifisering til Eliteserien. Dermed vet man ikke helt forutsetningene for kommende sesong. Klubben erkjenner likevel overfor RA at Vikstøl kan bli aktuell for en retur med nostalgisk sus.

– Klart Vikstøl er et navn som har blitt diskutert. Vi kjenner godt til Rolf, hans karriere og lange relasjon til Start, sier sportssjef Magni Fannberg til RA.

– Har det vært dialog mellom dere allerede?

– Vi har ikke snakket sammen, men vi kjenner selvsagt til situasjonen, sier Fannberg.

Om det blir retur til klubben han spilte for i ti år gjenstår å se. Når RA utfordrer Vikstøl på om han har et godt avskjedsråd til Viking svarer han slik:

– Egentlig ikke noe spesifikt råd. Fotball går opp og ned, men det har vært mest opptur de siste fem årene. Dersom man står sammen videre, og jobber hardt, tror jeg klubben har en lys framtid.

– Men for en defensiv spiller som deg må det vel smerte å se hvor mange mål som har gått inn over tid – selv om du ikke kan ta mye av skylden for det selv i år?

– Selvsagt er dette noe man må jobbe med. Samtidig vet både fans og omgivelser at vi kan. Det er ikke så mye som skal til før klubben er tilbake hvor de vil være, sier hardhausen.

– Er det mulig å ordne opp i det defensive med å presse så mye høyt og stå såpass mye mann mot mann?

– Det er fullt mulig. Også med å stå høyt, sier Vikstøl.

Ikke kjent på frykt for fyken

Selv om Viking hadde gått rett ned uten den gode starten i år benekter Morten Jensen at de to trenerne har kjent på at det brenner unna beina. De har ikke vært redde for å få fyken ifølge Jensen.

– Det har vi ikke kjent på i det hele tatt. Vi er så trygge på egne ferdigheter at vi vet at vi skal få fikset det. Det har vi også vist før at vi fint klarer.

Trenerne er allerede i gang med spillersamtaler. De neste månedene blir det mye logistikk. Jensen har et klart håp om hvordan dette ser ut når treningene igjen starter i januar.

– Ideelt sett er troppen fulltallig. Så vet vi av erfaring at det neppe vil være sånn, men vi håper at det kan være i nærheten – kanskje minus et par forsterkninger, avslutter treneren.




Mer fra Dagsavisen