Viking

Viking møtte fansen: - Tøft at de våget dette

Supportersjef Roar Åkerlund i Hordene gir Vikings trenere ros for at de torsdag tok seg tid med fans, eiere og sponsorer for å forklare hvorfor det har gått dårlig.

Stavanger — Rundt 300 møtte opp til seansen på stadion. Alt ifra hovedaksjonær Ole Rugland til Felt O stilte.

– Jeg tror vi skal si vi er heldige som er supportere av et Viking som våger å gjøre noe slikt når ting går skeis. Veldig positivt, sier Hordenes leder Roar Åkerlund til RA.

Trenerne la blant annet fram sin egen fotballfilosofi, men det var ikke lov å ta bilder av skjermene av konkurransehensyn.

– Alle er positive til at det ble gjort. De snakket om sine grunnleggende tanker, men folk savnet kanskje litt mer hvordan de konkret skal ut av denne situasjonen. De viste mye av sine tanker. Jeg tror mange fikk et godt svar på det som går på filosofi, formasjoner og taktiske endringer, sier Åkerlund.

– Støttende gjeng

Seansen med trenerne varte en time. Så var det åpnet for spørsmål – uten at det kom så mange som en kanskje hadde regnet med.

– Vi opplevde det som en veldig støttende gjeng, sier Morten Jensen til RA.

Han peker på at det ikke var ment som en ren plan på hvordan Viking skal opp å stå igjen.

– Mer en status. Her er vi. Dette har skjedd. Så kikket vi på årsakene. Skader har spilt inn. Spillerlogistikk også. Vi skal være bedre i neste vindu. Det var en ærlig seanse. Vi har snakket om å gjøre dette i tre-fire måneder, sier Jensen

– Tror du det ville kommet mer krasse spørsmål om det ble gjort direkte etter tapet for VIF?

– Budskapet hadde vært det samme. Det handlet om en forståelse om hvorfor. Vi forklarte en del scenarioer. Også vurderingene mot VIF.

Flere tilbake mot TIL

Viking kom seg opp på hesten igjen med seier mot HamKam sist. Nå står TIL for tur på SR-Bank Arena søndag.

– De er sterke. Et av formlagene i ligaen. Dette blir en tøff nøtt. De er gode med ball. Det blir en tøff og jevn kamp, spår Morten Jensen.

Han forteller at klubben også har flere spillere tilgjengelig nå. David Brekalo kan sannsynligvis spille. Han har slitt med muskulære problemer i hofte/rygg-regionen en periode.

– Så er også Harald Nilsen Tangen og Yann-Erik de Lanlay klare og aktuelle for en plass i kamptroppen, avslutter Jensen.






Mer fra Dagsavisen