Viking

Nykommeren snudde trenden: – Fantastisk

Innbytter Sander Svendsen kunne nesten ikke timet sitt første mål for Viking bedre. En frekk tverrvending, etterfulgt av en klinisk avslutning, stanset tapsrekken for de mørkeblå.

2-1-seieren over HamKam på Briskeby var aldri pen å se på, men dette var et Viking som igjen lignet et kollektiv.

Laget kom ut i 5-3-2 og var langt mer kompakte enn i de siste kampene. Laget hadde også gått tilbake til den gamle planen med å være langt mer overgangsorienterte.

– Utrolig deilig. Vi måtte fighte for dette, men gutta sto opp. En god bortekamp. Det var ikke alltid pent, men vi spilte med hjertet. Spillerne gjorde det vi ba dem om og sikret tre poeng, sa trener Bjarte Lunde Aarsheim til Discovery etter kampen.

Nykommeren avgjorde

Viking kom riktignok tidlig under med 1–0. Kevin Kabran fulgte ikke Morten Bjørlos løp og han fikk heade uforstyrret etter sju minutter.

Heldigvis slo Viking tilbake umiddelbart etter et meget bra bakromsløp og avslutning av Kristoffer Løkberg.

Etter det var kampen ganske så middels kvalitetsmessig, men Viking fikk festet et lite grep om tingene mot slutten.

Zlatko Tripic burde scoret alene med keeper, men det var Sander Svendsen som fikk avgjøre.

Zlatko Tripic

Spissen, som ble hentet fra Odense like før overgangsvinduet stengte, har sløst med sjansene i sine første kamper i ny klubb. Søndag var han benket, men svarte på perfekt vis.

Etter 79 minutter fikk han ballen i beina inne i feltet. Da tverrvendte han og skjøt lavt og hardt i nettet.

– Fantastisk! Det er sånne øyeblikk vi jobber for. Det var fantastisk å score, men enda viktigere med de tre poengene, sa Svendsen til Discovery.

– Alle vil vinne kamper. Dette betyr mye for klubben og for oss. Det har vært en vanskelig periode, men en veldig god seier i dag. Vi spilte for hverandre og sto på. Det var også fantastisk å se hvor mange fans som hadde reist for å støtte oss.

Svendsen innrømmer glatt at han satt på benken og drømte om å avgjøre.

– Selvsagt sitter man der og drømmer om å få komme inn for å få bruke ferdighetene. Jeg ville hjelpe laget så godt som mulig. Dette var først og fremst en fantastisk lagseier. Vi vant sammen.

– Utrolig at vi klarte å slippe inn to

Trener Bjarte Lunde Aarsheim mener laget hadde hatt godt av å få en full treningsuke i forkant av kampen. Samtidig hadde Viking sine utfordringer med skader.

– Jeg er imponert av denne gruppen. Det har vært skader og motgang, men de klarte å stå opp og levere i en kamp hvor vi måtte krige oss til tre poeng.

Han vil ikke se noe mer oppover på tabellen. Nå handler alt om å ta en kamp av gangen. Håpet er å gjenta den gode treningsuken i forkant inn mot neste serierunde hvor Tromsø står på menyen hjemme på SR-Bank Arena.

Den nylig hjemvendte HamKam-spissen Marcus Pedersen var selvsagt ikke like fornøyd etterpå.

– For dårlig. Dette varen kamp jeg syntes vi burde tatt tre poeng i. Det var en jevn match, men de scoret ett mål mer enn oss. Det ble avgjørende.

Morten Bjørlo

Aleksander Melgalvis var enig.

– Veldig surt. Vi hadde ikke så mange sjanser mot oss. Det er egentlig utrolig at vi klarte å slippe inn to mål, sa han til rettighetshaveren.

---

FAKTA

Fotball, Eliteserien

HamKam – Viking 1–2 (1–1)

Briskeby, 4562 tilskuere.

Mål: 1–0 Morten Bjørlo (7), 1–1 Kristoffer Løkberg (8), 1–2 Sander Svendsen (79).

Dommer: Kai Erik Steen, Østsiden Askøy.

Gult kort: Kobe Hernandez-Foster, Rilwan Hassan, HamKam, Kevin Kabran, Viljar Vevatne, Viking.

HamKam (3-2-3-2): Nicholas Hagen – Markus Nakkim (Marcus Pedersen fra 83.), Hasan Kurucay, Vetle Skjærvik (Fernán Faerrón fra 45.) – Aleksander Melgalvis (Vegard Kongsro fra 83.), Amin Nouri – Fredrik Sjølstad, Kobe Hernandez-Foster (Rilwan Hassan fra 45.), Morten Bjørlo – Victor Lind, Pål Alexander Kirkevold (Jonas Enkerud fra 65.).

Viking (5-3-2): Patrik Gunnarsson – Kevin Kabran, Sondre Bjørshol, Viljar Vevatne, Rolf Daniel Vikstøl, Niklas Sandberg (Herman Haugen fra 90.) – Naatan Skyttä (Fredrik Torsteinbø fra 60.), Markus Solbakken, Kristoffer Løkberg – Zlatko Tripic (Mai Traore fra 90.), Daniel Karlsbakk (Sander Svendsen fra 69.).

---






Mer fra Dagsavisen