Viking

Fullroses av kapteinen: - Ekstremt heldige som har ham

Arild Østbø (31) har måtte tåle mye benkesliting i år. I 2. runde i cupen fikk han sjansen – og leverte varene.

Haugesund — – Jeg skulle ønske vi kontrollerte kampen bedre, men Vard gjorde det tøft for oss, og hadde mange gode spillere, sier Vikings beste spiller, Arild Østbø, til RA.

Viking var store favoritter i 2. runde i NM mot Vard Haugesund, som kjemper for å holde plassen i Post Nord-ligaen.

Men blåtrøyenes forrige seier var 19. mai mot Rosseland – over en måned siden. Dermed var man litt usikker på hvordan Viking ville se ut i onsdagens kamp.

Og det ble jevnere enn forventet på Haugesund Sparebank Arena. Men Viking slapp unna med skrekken etter en sen scoring fra Viljar Vevatne.

Yann-Erik de Lanlay

Viking reiste til Haugesund med en svekket tropp. Veton Berisha, David Brekalo og Patrik Gunnarsson ble hvilt, mens Zlatko Tripic fortsatt er ute med skade.

Arild Østbø fikk dermed sjansen. Siddisen har måtte tåle mye benkesliting i år, etter at Gunnarson ble hentet inn som førstekeeper.

– Forventer ingenting

Både Gunnarson og Østbø har levert varene når de har stått i mål for Viking i år. Konkurransen er tøff. Sistnevnte svarer diplomatisk når RA spør om han fortjener mer spilletid.

– Jeg forventer ingenting. Jeg trener hardt og står på, så er det opp til trenerne å ta ut det laget de mener er best, sier Østbø.

Kontrakten hans utgår etter sesongen, og han sier det er flere faktorer som spiller inn hva han velger å gjøre kommende sesong.

– Jeg gjør det som er best for meg og familien min, så får vi se. Men det er klart jeg vil spille fotball.

Roses av kapteinen

– Å ha Arild Østbø på benken… Vi er ekstremt heldige som klubb, som kan ha en så god keeper på benken. Jeg er glad jeg ikke er trener og trenger å velge mellom hvem som skal stå i mål.

Det sier dagens Viking-kaptein Kristoffer Løkberg til RA.

– Arild er også grunnen til at Gunnarson står så godt over tid. Konkurransen blant de tre keeperne vi har er sunn og god.

Arild Østbø

– Hvor god var han i dag?

– Han er helt avgjørende for oss. Hadde noen gode redninger på 1–1 som gjorde at vi fortsatt var inne i kampen, sier Løkberg.

Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim sier til RA at han er glad for avansement, selv om han hadde håpet på en enda bedre prestasjon av spillerne sine.

– Prestasjonen er vi ikke fornøyd med, men vi er veldig glade for å gå videre. Hadde håpet at divisjonsforskjellen skulle vært større enn den viste seg å være i kveld, sier Aarsheim og gir en god dose skryt til motstanderen:

– Vard er et spennende lag, og de fikk troen utover i kampen om at de kunne gjøre dette spennende. De har en god del enkeltspillere som holder et bra nivå. Det var ingen lett kamp, erkjenner han.

– Og hva med prestasjonen til Arild Østbø i mål?

– Gjorde en veldig god figur. Han hadde mange gode redninger, og leverer for oss når vi trenger ham.

– Kontrakten hans går ut etter sesongen. Hva tenker du om framtiden hans?

– Det er Nevland sitt bord. Det er en vurdering som kommer til å tas utover høster når det nærmer seg. Men som sagt, det er Nevland sin jobb, smier han.

Håper på lokalderby

Noe Viking har slitt med de siste ukene, er hvordan laget skal håndtere og spille mot et lavtliggende forsvar. Det var også gjennomgangsmelodien i kveld, også.

– Det er noe vi jobber med hver dag på feltet. Det er det vanskeligste i fotball. Men Vard lå ikke lavt hele kampen, det var til tider rom bak dem som vi dessverre ikke utnyttet godt nok, sier Viking-treneren.

Torsdag klokken 20:45 blir 3. runde i cupen trukket. Aarsheim har ikke noen spesielle ønsker, men innrømmer at det alltid er kult med et lokalderby.

– Haugesund eller Bryne hadde vært artig, avslutter han.







Mer fra Dagsavisen