Viking

Debutant (17) scoret da Viking tok seg videre i cupen: – Deilig

Viking kjørte over Rosseland, og sikret 1-6 på bortebane i cupens første runde. Edvin Austbø (17) debuterte med scoring.

Edvin Austbø (17) spilte sin første offisielle kamp som Viking-spiller da de mørkeblå tok seg videre i cupen. Han kom inn for Yann-Erik de Lanlay i pausen, og brukte under tre minutter på å lime ballen i krysset.

– Det var veldig kjekt. Jeg hadde lyst å score, og det var deilig da ballen gikk i mål, sier Austbø til RA.

Han fikk litt spilletid før sesongstart, men fikk vite at han skulle debutere torsdag før kampen.

– Jeg skjønte jeg skulle få minutter på onsdag, men fikk det bekreftet før kampen, sier 17-åringen.

Da kom scoringen godt med. Motivasjonen for skuddet var av det mer spesielle slaget.

– Jeg ville ta sjansen. For dette målet kan alle se på VG Live, sier Austbø.

Etter kampen ventet det også lovord fra Viking-trener Morten Jensen. Han ble ikke overrasket da 17-åringen scoret.

– Han er veldig målfarlig, og limte den i krysset etter tre minutter, sier Jensen.

– Når debuterer han i Eliteserien?

– Edvin må bare fortsette utviklingen, sier treneren.

Tidlig punktering for Viking

Kampen åpnet med et smell for Viking. De mørkeblå tok ledelsen før det var spilt to minutter av kampen da Sebastian Sebulonsen la ballen inn i feltet. Der var Rosseland-kaptein Peter Aarrestad Time uheldig, og sendte ballen i eget mål. To minutter senere doblet Kevin Kabran ledelsen for Viking, også da med målgivende fra Sebulonsen. Ti minutter senere scoret Sola-gutten selv, og sikret sitt tredje målpoeng for kampen før han ble byttet ut. Han ble erstattet av Kristoffer Forgaard Paulsen i pausen da Viking gikk over fra 4-3-3 til 3-5-2.

Det er ikke kun i cupkampen mot 4.-divisjonslaget Rosseland at Sebulonsen har hatt suksess foran målet. Den omskolerte midtbanespilleren, som i år har spilt alt fra back til spiss, har tre mål i Eliteserien denne sesongen. Det er kun ett seriemål mindre enn han hadde for Viking i 2021, og der står han allerede i mai.

– Nå har jeg spilt litt overalt på banen, men det er alltid kjekt å score mål, sier Sebulonsen.

Sebastian Sebulonsen

Hvilte Tripic og Berisha

Med Vikings tidlige scoringer var kampen i realiteten raskt over. Morten Jensen sier det var en god opplevelse på Rosseland kunstgress.

– Det var kjekt, og var god stemning. Vi punkterte kampen tidlig, slår Jensen fast.

1250 betalende tilskuere, i tillegg til 300 barn i Rosseland-bekledning med gratis inngang, sørget for den gode stemningen. For debutant Austbø var det en ny type opplevelse.

– Kjekt med mye folk. Jeg synes dette var en god opplevelse, sier Austbø.

Zlatko Tripic, Kristoffer Løkberg og Patrik Gunnarsson var ikke en del av kamptroppen. Trener Jensen mener det ikke er mulig å slå fast om Tripic eller Løkberg er klare eller ikke mot Tromsø før fredagens trening er gjennomført.

– Vi må se status da. Nå fikk vi hvilt spillere og kom oss videre i cupen. Vi i trenerteamet er fornøyde med det, sier Jensen.

I tillegg var blant andre Veton Berisha på benken for Viking gjennom hele kampen.

Viking møter Tromsø på bortebane søndag klokken 18.00. Kampen kan følges hos RA.