Viking

Tenåringene kan få sjansen for Viking

Viking skal til Haugesund onsdag for å jakte avansement til tredje runde i cupen. De yngste spillerne kan få muligheter mot Vard.

Stavanger — Skuffelsen har lagt seg etter søndagens grusomme 1-2-tap mot Sandefjord, og neste kamp kunne knapt komme raskt nok for Viking. Onsdag drar Viking over Boknafjorden for å møte Vard Haugesund i cupens andre runde.

Der kan det fort bli en god mulighet å vise seg fram for flere av de yngste spillerne i troppen. Både Kristoffer Forgaard Paulsen, Simen Kvia-Egeskog, Magnus Rugland Ree og Edvin Austbø er etter alt å dømme en del av kamptroppen som drar til Haugesund.

– Vil de få spilletid?

– Det kan godt hende. Uansett er det et godt Viking-lag som stiller, sier Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim til RA.

Mens midtstopperen Forgaard Paulsen den siste tiden har gjort sine saker bra på U18-landslaget har keeperen Rugland Ree spilt kamper for U19-landslaget. Kvia-Egeskog har ett innhopp i Eliteserien denne sesongen, men fikk tolv kamper forrige sesong.

Austbø, som A-lagsdebuterte i cupens første runde mot Rosseland, har ennå seriedebuten til gode. Mot Sandefjord var han med på benken, men ble ikke benyttet. Han har riktignok spilt fast på Viking 2 i 3. divisjon denne sesongen. I den nevnte A-lagsdebuten brukte 17-åringen under tre minutter på å kline ballen i krysset.

Edvin Austbø

Berisha og Brekalo aktuelle

Selv om Viking-spillerne har hatt ferie har ikke alle hatt anledning til å hvile seg i toppform. Blant andre var Veton Berisha og David Brekalo opptatt med landslagsoppdrag i kamppausen. Duoen var, sammen med skadde Gianni Stensness, ikke med på tirsdagens trening grunnet restitusjon. To som var med var Zlatko Tripic og Fredrik Torsteinbø, men de var kun med på enkelte øvelser og ga seg etter hvert.

Selv om Berisha og Brekalo ikke var med på tirsdagens trening er de likevel ikke utelukket før cupkampen mot Vard.

– De er aktuelle til å spille noe, og vi kommer til å bruke troppen, sier Lunde Aarsheim.

Cupkampen handler ikke kun om avansement til tredje runde for Viking, men også om å finne tilbake til godfølelsen som laget hadde i starten av sesongen. De to siste seriekampene har endt med tap, mens det innimellom kampene i Eliteserien ble tap mot Sandnes Ulf i en komprimert treningskamp.

Viking-treneren føler spillerne har respondert bra og riktig etter 1-2-tapet søndag.

– De er skuffet, som oss i trenerteamet. De ønsker å ha bedre prestasjoner, og vi har et mål om at pilen skal gå oppover hele tiden. Det er selvsagt vanskelig. Vi ønsker å vinne, men prestasjonene må også være der, sier Lunde Aarsheim.

Bjarte Lunde Aarsheim

Resepten mot Vard blir naturligvis å spille sitt eget spill, uten at treneren vil gå inn i detaljer.

– Vi fortsetter i den måten vi ønsker å spille på. Nå må vi få opp prestasjonene, sier han.

Vond historikk

I 2017 var EIK motstander for Viking i andre runde av cupen. Det endte med en hard avslutning på cupeventyret for de mørkeblå, som noen måneder senere rykket ned til OBOS-ligaen. Det var forrige gang Viking møtte et lag fra nivå tre og røk ut av cupen.

Selv om det er nivåforskjell mellom lagene er det en profesjonell hverdag for de fleste lagene i PostNord-ligaen (nivå tre), hvor Vard Haugesund spiller. Det er med og bidrar til at de mørkeblå tar kampen på alvor.

– Vi møter et lag som vi skal være bedre enn. Nå er vi offensive og klare for kamp, sier Lunde Aarsheim.

– Hva vet dere om Vard?

– Vi vet at de sliter i bunnen av PostNord-ligaen. Det er slik at vi kjenner styrkene og svakhetene deres, sier Viking-treneren.

Cupkampen har avspark klokken 18.00 på Haugesund Sparebank Arena.

Mer fra Dagsavisen