Viking

Viking får endelig revansjmulighet: – Ser sugne ut

Forrige seriekamp for Viking endte med tap mot Strømsgodset. Nå øyner Viking-trener Morten Jensen muligheten for å åpne med et smell.

Stavanger — De mørkeblå tok ferie på verst tenkelig vis med bortetap 3–2 mot Strømsgodset på Marienlyst. Viking ble kontret i fillebiter og så tidvis energiløse ut. Når søndagens kamp sparkes i gang på SR-Bank Arena har det vært seriepause i 22 dager.

Viking-trener Morten Jensen, som blant annet har brukt tid på jobbe videre med å skaffe Uefa Pro-lisens gjennom kurssamling i ferien, er tent før kampen mot Sandefjord. Han tror ikke den dårlige kampen før pausen spiller inn på en negativ måte.

– Det at vi tapte mot Strømsgodset er en god motivasjon for å gå videre for vår del. Vi kommer sikkert til å tape kamper igjen, men kan ikke grave oss ned av den grunn, sier Jensen til RA.

De er et veldig spennende lag å møte, som er veldig uredde i spillestilen.

—  Morten Jensen om Sandefjord

Sammen med Bjarte Lunde Aarsheim har han ledet Viking siden januar 2021. Debutsesongen endte med bronse, og tapet før ferien var kun det andre på elleve kamper i Eliteserien 2022. Likevel gjorde bortetapet at Viking tok ferie på bronseplass, i stedet for 2.-plassen som de ville hatt ved seier i Drammen.

Ferie og landslag for Viking-spillerne

Pausene har tidligere vært en fin anledning til å utvikle spillet og terpe på detaljer i kollektivet. Slik er det ikke blitt denne gangen. Inn mot ferien hadde Viking et tett kampprogram, og det var lite tid til restitusjon – både fysisk og mentalt.

– Helt ærlig har det vært lite tid til å jobbe med ting. Det er mange som har vært på landslagssamlinger også. Denne pausen har vært bra for det mentale, og jeg synes spillerne ser sugne ut. Nå må vi bare fortsette å utvikle oss videre, sier Jensen.

Morten Jensen
Morten Jensen

Viking har denne sesongen flere landslagsspillere på diverse A-landslag. Veton Berisha har vært med Norge i Nations League, mens Patrik Gunnarsson (Island), David Brekalo (Slovenia) og Gianni Stensness (Australia) har vært på oppdrag med sine respektive land. Sebastian Sebulonsen (U21), Markus Solbakken (U21), Kristoffer Forgaard Paulsen (U18) og Magnus Rugland Ree (U19) har spilt aldersbestemte landslagskamper gjennom pausen.

Veton Berisha

Ny sammensetting bak

Spillerne som har vært hjemme spilte treningskamp mot Sandnes Ulf forrige lørdag. Den ble spilt som en forkortet kamp med to omganger på 30 minutter. Der fikk blant andre junioren Edvin Austbø vist seg fram, i tillegg til at flere utenfor den vanlige startelleveren fikk vist seg fram. Det kan komme godt med mot Sandefjord, ettersom Gianni Stensness er ute. Det gjør at David Brekalo trenger en ny makker på stopperplass, uavhengig av om Viking spiller 3-5-2 eller 4-3-3.

Viljar Vevatne har vært spilleren Viking foretrekker bak Brekalo og Stensness, og 27-åringen har gått inn sammen med duoen for å skape en treer bak i kampene Viking har spilt 3-5-2. Han kan derfor bli spilleren som starter ved siden av Brekalo søndag.

Motstanderen regner Viking-trener Jensen som spennende. I slutten av april slo de Strømsgodset 5–0 på bortebane, før de gikk på tre strake tap mot Vålerenga, Rosenborg og Lillestrøm. Før ferien slo de Odd 1–0 på Skagerak Arena.

– Vi gleder oss. De er et spennende lag å møte, som er veldig uredde i spillestilen, sier Jensen.

Sandefjord ligger ett poeng foran Haugesund, som er på kvalikplass med sine åtte.

Kampen starter klokken 18.00 og kan følges direkte hos RA.

Mer fra Dagsavisen