Viking

Nevland : – Tror det kommer flere bud på ham i sommer

Sportssjef Erik Nevland bekrefter til RA at klubben har avslått et bud på kaptein Veton Berisha (28) og tror det kommer flere. Berisha selv er klar på at han ønsker Viking skal få OK betalt dersom han skal ut igjen.

Svenske Aftonbladet skrev onsdag kveld at den regjerende svenske mesteren hadde prøvd seg på Berisha.

– Jeg kan bekrefte at det har kommet et bud på Veton, sier Erik Nevland til RA – uten å ville spesifisere klubb.

Det han kan si er at det aldri var i nærheten av noe som måtte inn på styrebordene til Viking.

– Det var ikke oppe til vurdering for å si det slik.

Sportssjef Erik Nevland kommenterer den svenske Berisha-interessen.

Så er det selvsagt slik at det kan komme flere bud. Det erkjenner også Nevland. Også fra samme klubb. Samtidig gidder han ikke spekulere i det.

Prisforlangende er ikke endret

Den svenske storklubben skal spille kvalifisering til Mesterligaen og er i en meget god økonomisk situasjon etter flere år med stor suksess.

Akkurat nå ligger de på femteplass på tabellen – fem poeng bak serieleder Häcken. Laget trenes av Milos Milojevic.

Sportssjef Nevland vet at det ganske snart vil spisse seg til på overgangsvinduet. Internasjonalt åpner det 1. juli. I Sverige et par uker senere. Norge kan først handle fra 1. august. Veton Berisha vil selvsagt være en het potet.

– Jeg tror nok det kommer flere bud på ham i sommer. Om det er samme klubb eller andre vet jeg ikke, sier Nevland.

– En pris på rundt 30–35 millioner ble nevnt i vinter for at dere skulle vurdere et salg. Nå er han blitt 28 og har kun halvannet år igjen av kontrakten. Samtidig leverer han som aldri før. Har det endret noe på prisbildet?

– Vurderingene våre er ikke annerledes nå enn i vinter og så er en fotballspiller som selges verdt det en klubb er villig til å betale.

– Frykter dere reaksjonene til fansen dersom det nok en gang selges til en annen skandinavisk klubb?

– Da er vi på spekulasjonsnivå. Vi forholder oss til realiteter, men det er ikke noe som bekymrer oss.

– Hvor mye spiller tabellen og motstander som ble trukket i kvalifiseringen til Conference League (Sparta Praha) inn på salgsvilligheten til Viking?

– Det er til enhver tid et totalbilde med mange faktorer som skal falle på plass i disse sakene. Alt spiller inn. I hvor stor grad er vanskelig å si. Noe kan trumfe noe annet. Er ikke budet godt nok betyr det lite. Blir det så høyt at vil føler vi må selge kan det trumfe tidspunkt, sier Nevland.

Roser Berisha

– Hvordan synes du Berisha selv har håndtert situasjonen og spekulasjonene om klubbskifte?

– Jeg syns han håndterer dette helt strålende. Det er mye som er skapt eksternt med spekulasjoner. Det er derfor de sjeldent fører til noe godt. Den eneste måten han kan vise det på er ved å prestere på banen. Det har han gjort til de grader. Det viser hvor sterk han er at dette ikke påvirker.

Jeg ønsker at Viking skal sitte igjen med noe om jeg skal dra ut igjen.

—  Veton Berisha

Nevland har vært i omtrent den nøyaktig samme situasjonen selv ved noen anledninger i sin aktive karriere. Han erkjenner at det ikke er gitt at det skal fungere såpass bra når det stormer.

– Det er ikke så lett. Mange spillere bukker under det presset. Alle fotballspillere er vanlige mennesker med de samme utfordringer som alle andre. Når sånne ting skjer rundt deg – klart det påvirker. Det som skiller de beste fra de nest beste er at det ikke påvirker i forhold til den profesjonelle jobben som skjer på banen, sier Nevland.

Sportssjefen, som nå er på vei tilbake fra Sveits etter trekningen i Conference League, opplyser for øvrig til RA at det ikke er kommet bud på noen andre spillere enn Berisha så langt i sommer.

Berisha stresser ikke

Hovedpersonen selv var tilbake i trening med Viking torsdag. Berisha bekrefter at han ble informert om budet, men framsto både smilende, glad – og svært avslappet til akkurat det. Selv om han ønsker mer ro og mindre spekulasjoner om egen framtid enn i vinter har han ingen problemer med å kommentere det som faktisk var konkret.

– Det vil jo helt sikkert bli litt sirkus i sommer også, men uten at det faktisk er helt konkrete ting kommer jeg til å holde meg unna å si mye om det, sier en smilende toppscorer til RA – og fortsetter:

– Det handler om å være smart. Så er det alltid kjekt for en fotballspiller med interesse.

Viking-kapteinen har etter hvert blitt en voksen mann og han skjønner selvsagt at det er to sider av en sak. At Viking krever solid betalt for ham har han ingen problemer med å leve med.

– Faktisk ønsker jeg at Viking skal sitte igjen med noe hvis jeg skal dra ut igjen.

Nå er blikket hans i større grad rettet mot å slå Sandefjord når serien starter opp igjen søndag.

– Veldig fint å komme tilbake igjen til hverdagen, selv om opplevelsen med Norge var skamkjekk!

– Hvor viktig er det fort fortsettelsen at dere kommer godt i gang direkte nå?

– Selvsagt er det viktig. Vi ønsker å sette en standard direkte. De siste tre kampene før pausen var ikke gode nok verken prestasjonsmessig eller resultatmessig, avslutter Berisha.






Mer fra Dagsavisen