Viking

Slik skal Viking sørge for at stjernene ikke går tomme

Torsdag møttes uthvilte Viking-spillere for første trening etter ferie. Den luksusen har ikke de mange landslagsspillerne fått. Bjarte Lunde Aarsheim lover nå grep så stjernene ikke går tomme underveis.

Stavanger — En ganske kort økt, som var flyttet til den gamle treningsbanen på grunn av Mods-konserten, markerte starten på del to av sesongen til Viking. Denne inneholder både kamp i toppstriden i serien og eventyr i Europa for de mørkeblå. Det er avtalt en kamp over to ganger 30 minutter mot Sandnes Ulf for å få en økt og riste av litt rust lørdag. Så har man en uke på seg til å forberede seg før oppgjøret borte mot Sandefjord 19. juni. Etter det er det fullt kjør i en sesong som må avsluttes i starten av november grunnet VM.

Bjarte Lunde Aarsheim, som selv har fått kost seg litt i Italia med kona, legger ikke skjul på at det har vært godt med en pause.

– Vi hadde vært samlet veldig lenge sammenhengende før den ferien. Det var en intens periode. Nå har de hatt ferie og fått et avbrekk – selv om de selvsagt også har fulgt treningsopplegg. Så får ikke landslagsspillerne det, sier treneren.

Det er begrenset hvor mye spilletid de har fått med landslagene, men de har ikke fått det avbrekket vi andre har.

—  Bjarte Lunde Aarsheim

Formen til nøkkelspillere som Veton Berisha, Markus Solbakken, David Brekalo, Gianni Stensness, Sebastian Sebulonsen og Patrik Gunnarsson vil selvsagt være helt essensielle for hvordan sesongen ender. Derfor vil også Viking ta grep for at de ikke skal gå helt tomme fysisk og mentalt.

– Nå er det begrenset hvor mye spilletid mange av disse har fått i landslagsperioden, men det er klart at de ikke har fått det avbrekket som de andre har. Vi kommer til å gi dem enkelte fridager framover sånn at de kan få seg noen pauser når det er mulighet for det, sier Lunde Aarsheim.

Dermed kan for eksempel noen av dem reise bort en langhelg, mens de andre må trene enkelte av dagene.

Jensen manglet

Selv ledet «Batty» treningen uten både medtrener Morten Jensen og assistentene Pål Fjelde og Ole Martin Nesselquist. Jensen, som har yngre barn enn medtreneren, har fått litt ekstra tid til familietur han måtte planlegge tidlig. Så skal han også rett på trenerkurs – sammen med Nesselquist. De to er neppe på plass før mot siste del av neste uke. Pål Fjelde er sammen med landslaget i kapasitet av sin nye analyserolle og kommer også senere tilbake på jobb for Viking.

Når det kommer til tilgjengelige spillere fra A-stallen er tallet tolv før treningskampen mot Sandnes Ulf på lørdag. De som i utgangspunktet er aktuelle for spill er Arild Østbø, Sondre Bjørshol, Viljar Vevatne, Rolf Daniel Vikstøl, Shayne Pattynama, Samúel Fridjónsson, Kristoffer Løkberg, Harald Nilsen Tangen, Niklas Sandberg (syk på torsdag), Kevin Kabran, Yann Erik de Lanlay og Simen Kvia-Egeskog. Klubben tar også med noen juniorer med Edvin Austbø i spissen. Det blir neppe vanskelig å tenke seg til et lag, for å si det slik.

– Vi blir nok ikke mer enn 14–15 spillere. Viking 2 og Ulf 2 spiller også kamp samtidig. De er litt i samme situasjon som oss der, sier treneren.

Det er også noen skader i spill. Mai Traore sliter fortsatt med skaden han fikk for Viking 2 før pausen og er neppe aktuell. Sondre Auklend og Vebjørn Hagen hinker begge rundt på krykker etter operasjoner. Fredrik Torsteinbø er også i rekonvalesens etter lyskeinngrep, mens Zlatko Tripic jogget torsdag. Han spiller ikke mot Sandnes Ulf.

– Vi vet ikke helt, men håpet er jo at han skal være klar igjen når serien starter.

Fortsatt Bjørshol-samtaler

En som er klar og var til stede torsdag er høyreback Sondre Bjørshol. Han har utgående avtale, men ingen enighet ble nådd før partene dro på ferie. Om snaue tre uker står han fritt til å snakke med hvilken klubb han vil. Nå begynner sportssjef Erik Nevland å få litt dårligere tid.

– Vi forhandler fortsatt, sier Bjørshol til RA.

Sondre Bjørshol

– Vil du benytte deg av muligheten til å høre på andre lag om det ikke blir enighet før det?

– Intensjonen min er fortsatt å bli enig med Viking om en ny avtale. Det er her jeg helst vil være.

Det sier seg selv at det er lønn som først og fremst diskuteres. Backen er blant seriens beste når han spiller. Så har den spilletiden vært begrenset de siste årene på grunn av skader. Viking må også passe på at utgiftene til klubben ikke vokser for mye og for raskt. Bjørshol bekrefter også at det er noenlunde der det ligger.

– Og da er det kanskje ikke så lett å bli enige, avslutter han – og småler litt.

En annen spiller som har utgående avtale er Samúel Fridjónsson. Han ønsket ikke å snakke med RA om sin situasjon etter treningen torsdag.





Mer fra Dagsavisen