Stavanger Oilers

Higson henter ny utlending fra CHL-konkurrent

Pål Haukali Higson har signert den andre importspilleren til Oilers før 2022-23-sesongen.

Stavanger — Løperen Colton Beck er klar for Oilers. Det fikk RA bekreftet torsdag. 31-åringen fra Langley utenfor Vancouver i Canada kan bekle både centerposisjonen og ving.

– Han kan brukes til begge deler, og har spilt begge deler. Det blir litt vanskelig å si om han blir det ene eller andre for oss, og det kommer an på resten av lagbygget også. Det gir oss flere valgmuligheter i rekkesammensettingen, sier Oilers’ sportsdirektør Pål Haukali Higson til RA.

Han er en toveisspiller som er god i begge ender av isen, ifølge sportsdirektøren.

– Bra på skøyter og hardtarbeidende spiller som besitter gode ferdigheter. Han vil helt klart bidra offensivt. Hvis vi skal se på sammensettingen av ferdighetsnivået er han mer lik Jarrett Burton i oppsettingen, enn for eksempel David Morley. Det er likevel ulike spillere, sier Higson.

Ilves-erfaring

Likevel er det ikke slik at Burton nødvendigvis er ferdig i Oilers. Flere brikker i lagbygget skal på plass, og Higson presiserer at det ses mer på lagbygget som helhet.

Mauldin og Beck er de eneste som går på importkvoten av spillerne så langt. Det gir fire ledige utlendingsplasser for Oilers.

Beck avsluttet forrige sesong i Ilves, som sammen med Red Bull Salzburg og Fribourg-Gottéron er lagene Oilers møter i Champions Hockey League den kommende sesongen. Det gjør at Oilers har tidligere spillere fra både det finske og sveitsiske laget, ettersom profilen Greg Mauldin tilbrakte fem sesonger i Fribourg-Gottéron. De sju kampene i den finske toppserien Liiga hadde ikke noen innvirkning på valget om å hente Beck.

Løperen står med 343 kamper i AHL, hvor han produserte 110 målpoeng over sju sesonger. I Iowa Wild spilte han blant annet sammen med forrige sesongs Oilers-spiller Rob Bordson, Mario Lucia og Brady Brassart.

Oilers’ nettverk

Som vanlig har altså Higson brukt nettverket i Nord-Amerika for å bli kjent med spilleren før signering.

– Vi har veldig gode referanser på ham både fra medspillere og ledelse. Han hadde en veldig god collegekarriere også, og var i kapteinsteamet der de siste sesongene, sier sportsdirektøren.

Beck kommer til Stavanger i august og slutter seg til laget. Åpningskampen i CHL spilles borte mot Red Bull Salzburg 1. september, og før det må laget ut på reise. I DNB Arena skal det nemlig arrangeres ONS.

Mer fra Dagsavisen