Viking

Sandberg: - Skriver under når jeg kommer hjem

Niklas Sandberg (26) slår nå fast at det blir Viking på ham de neste fire årene - så sant han ikke stryker på medisinsk test. Da gjenforenes han med mannen som ga ham debuten i Eliteserien.

Spilleren koser seg for øyeblikket med litt sol og sommer på Playa de las Americas på ferieøya Tenerife i Spania. Når han reiser hjem neste uke er det rett på kontraktssignering og medisinsk sjekk i Viking.

– Det nærmer seg enighet nå. Egentlig er det kun noen siste detaljer som gjenstår. Det blir nok klar til søndag og da skriver jeg under neste uke, sier Sandberg til RA.

– Så du blir Viking-spiller?

– Det ser sånn ut – hvis ikke kroppen skulle velte det på medisinsk sjekk.

Det bekreftet også sportssjef Erik Nevland til Viking tidligere mandag.

– Han er på ferie på Tenerife nå og det gir litt utfordringer med det praktiske, sa Nevland.

Fire år

Han bekrefter at det dreier seg om en fireårig avtale og legger ikke skjul på at det er en liten drøm som er i ferd med å gå i oppfyllelse. Ekstra gøy er det at han nå kommer inn i et Viking som kan ha et lag som kan kjempe om seriegull direkte.

– Dette er absolutt veldig kjekt! Det er kult å se hva Viking har fått til. Jeg håpet det skulle skje før egentlig. Det har også vært noen sjanser. I slutten av 2016 trente jeg med Viking, men da sa de nei. Så ville de ha meg i forbindelse med nedrykket i 2018, men da ville jeg spille i Eliteserien. Det er godt det løste seg til slutt, sier Sandberg – som ble forsøkt kjøpt også i fjor.

Faktisk var lysten på Viking såpass sterk at han ikke lot seg friste av et par interessenter fra utlandet. Skulle noe veltet dette måtte det vært en såkalt storklubb fra utlandet.

– I Norge var kun Viking interessant. Et klart førstevalg. De navnene som kom opp fra utlandet var ikke gode nok til at det var vits å sjekke mye nærmere. Jeg ville til Viking, sier han.

Fikk debuten av Lunde Aarsheim

Nå blir det største spørsmålet hvor han skal benyttes på banen.

– Jeg snakket med Bjarte Lunde Aarsheim for et par dager siden. Da åpnet han for flere posisjoner. Så regner jeg med at det blir rett i møter med ham og Morten Jensen når jeg komme hjem. Da blir nok både måten Viking spiller på og posisjon et tema. Jeg har spilt i mange posisjoner i løpet av karrieren. Sist jeg spilte under Batty var det sentralt på midtbanen, men med lov til å løpe stort sett hvor jeg ville, sier Sandberg.

For det er faktisk ikke første gang Viking-legenden skal trene Sandberg.

– Han var treneren min i Sandnes Ulf i 2013. Faktisk var det han som ga meg debuten i Eliteserien i den ene kampen han hadde hovedansvaret før han sa opp selv, sier Sandberg.

Sandberg ender dermed karrieren i FK Haugesund med 84 kamper og 20 scoringer. Før det har han spilt for Start, Ullensaker/Kisa, Nest Sotra (lån), Sola (lån) og Sandnes Ulf.

Etter det RA kjenner til betaler Viking rundt 1,5 millioner for spilleren.









Mer fra Dagsavisen