Viking

Nær enighet rundt Gunnarsson-kjøp

Brentford sikret seg i helgen ny keeper og sportssjef Erik Nevland i Viking erkjenner at det nærmer seg en avtale om kjøp av Patrik Gunnarsson (21).

Stavanger — Den islandske landslagskeeperen var på lån hos Viking i høst og de mørkeblå var tidlig klare på at de ønsket å kjøpe spilleren fri fra Premier League-klubben. Nevland var samtidig tydelig på at det selvsagt var helt avhengig av at klubb og spiller ønsket dette.

Partene skulle ha en prat like før jul, men et koronastengt treningsfelt i London ga utfordringer.

Lørdag skjedde det så utvikling i saken da Brenford hentet inn den rutinerte danske keeperen Jonas Lössl (32) på lån fra Superligaen og Midtjylland. Han har tidligere stått i mål i Everton og gir åpenbart London-klubben en annen dekning på plassen.

– Vi nærmer oss for så vidt en enighet med Brentford. Det er der det står. Ut over det kan jeg ikke si så mye mer, sier Nevland til RA.

Må bli enige med spilleren

– Kan dette likevel strande på personlig avtale og lønn hos spilleren?

– I denne bransjen kan avtaler strande på alt mulig. Derfor er det skummelt å uttale seg. Plutselig skjærer det seg, sier Nevland.

Erik Nevland

Det er likevel nærliggende å tro at spiller og klubb snakker samme språk – all den tid han var på lån i Viking i en såpass lang periode.

Dermed tyder det aller meste på at klubben får sin mann og at en erstatter for Iven Austbø er på plass innen ganske kort tid.

Veterankeeperen la opp etter denne sesongen og tredjekeeper Trym Ur fikk ikke forlenget avtalen. Viking står akkurat nå igjen med Arild Østbø og unge Magnus Rugland Ree som eneste keepere i stallen. Påfyll er i aller høyeste grad påkrevd i posisjonen.

Islandske Gunnarsson sto sju seriekamper for Viking i høst. Det tallet hadde sannsynligvis vært høyere om det ikke var for sykdom og et rødt kort.

Sandberg på ferie

Også i forhold til Niklas Sandberg er det svært nære enighet. Etter det RA kjenner til kommer Viking til å betale rundt halvannen million for spilleren til FKH. Kontrakten hans med Haugesund går ut etter 2022-sesongen. Viking gjorde flere framstøt om et kjøp i fjor, men kom ikke i mål med Lura-gutten.

Det gjør de nok nå.

Før jul var det personlig avtale og medisinsk test som gjensto, men partene skal etter det RA erfarer nå i prinsippet være enige om avtalen med spilleren også.

– Han er på ferie på Tenerife nå og det gir litt utfordringer med det praktiske, sier sportssjef Erik Nevland i Viking.

Ut over disse utviklingene har det vært stille og rolig i Viking etter at 2021 ble til 2022. Ingen nye bud eller henvendelser har kommet på noen av klubbens spillere ifølge Nevland.

Reiser på treningsleir

Klubbens spillere og trenere har nå fri fram til gjengen skal møtes for å ta fatt på sesongoppkjøringen 17. januar. Da er planen et par dager med testing og litt fotball i Vikinghallen. Så skal Viking sette kursen for treningsleir i Marbella i Spania fra 19. januar til 29. januar – dersom ikke korona skulle sette en stopper for det.

Smittetrykket er nå likevel langt lavere i denne delen av Spania enn den er i Norge. Både sportssjef Erik Nevland og daglig leder Eirik Bjørnø regner med at de reiser.

– Akkurat nå har vi ingen betenkeligheter med det, men vi følger selvsagt situasjonen, sier Erik Nevland.

Det er ventet at regjeringen og helsemyndighetene vil komme med ytterligere oppdateringer neste uke. De gjeldende tiltakene må også opprettholdes eller avsluttes når de utgår.

– Vi er i utgangspunktet innstilt på å reise, men vi har i hele pandemien fulgt alle råd og regler om smittevern. Spania er åpent og det er så vidt jeg vet ingen tydelige anbefalinger om å ikke reise. Vi følger situasjonen tett og nøye, sier Bjørnø.









Mer fra Dagsavisen