Viking

Bell: - Klart tittelen må være målet nå

Det var slett ingen sure miner fra Joe Bell (22) dagen etter at utenlandsdrømmen ble satt på vent. Han snakket i stedet om muligheten for seriegull - og avviser ikke å ta diskusjonen om en ny kontrakt.

Stavanger — Man skulle kanskje tro at landslagsmannen fra New Zealand var litt nedfor etter at muligheten for Barnsley og Championship gikk fløyten da overgangsvinduet stengte natt til onsdag.

– Det er helt fint, for å være ærlig. Det har selvsagt vært noen interessante uker og mye spekulasjoner, men nå gleder jeg meg bare voldsomt til å fortsette høsten her i Viking. Vi har noe veldig bra på gang.

Selvsagt skal vi være med i toppstriden og gå etter Molde og Glimt

—  Joe Bell

I stedet for å sutre over det som kunne ha vært skrudde han på skyhøy «Hey Joe, here we go»-faktor. For Bell har enorme ambisjoner for resten av sesongen. Han er også den første spilleren i mørkeblått – på lang tid – som tør å si følgende høyt:

– Selvsagt skal vi være med i toppstriden og gå etter Molde og Bodø/Glimt nå. Målet før sesongen var også topp fire.

– Du sier at dere faktisk kan vinne serien med dette laget i år?

– Det er akkurat hva jeg sier. Klart tittelen må være målet nå. Det er ingen som helst grunn til å ikke tenke slik med dette laget. Skal vi klare noe slikt må vi også våge å si det på veien, sier psykologiutdannede Bell.

Har god nok stall

Han vet selvsagt at Viking er en outsider i tittelkampen. Bell peker på at de både må vise en enorm stabilitet – og at de må lære seg å slå de svakere lagene. De må også unngå for mange skader og ha flyt. Samtidig har Viking nå vist at de har tatt steg. De slår topplagene i internkampene. Avstanden opp nå er en helt annen enn den var på samme tid i fjor. Seks poeng til Glimt og fem til Molde er mulig å ta igjen på 13 kamper om ting klaffer. Det er han sikker på.

– Det er to tap for dem – samtidig som vi fortsetter å vinne.

At Joe Bell ble værende i Stavanger var et sterkt ønske fra fansen i Stavanger. Akkurat det har han ikke fått med seg så mye av. Han styrer i stor grad unna sosiale medier, men bemerker at lagkameratene har nevnt det i garderoben.

– Og det er selvsagt veldig hyggelig.

Selv mener han den garderoben nå også er rigget for et forsøk på medalje – eller klubbens første gull siden 1991. De har ingenting å tape.

Han skulle selvsagt hatt med Henrik Heggheim videre, men skjønner tegningen i forhold til det salget.

– Det var fantastisk gøy for Henrik at han fikk denne sjansen til å spille i et lag som er med i Europa League. Vi gleder oss alle på hans vegne. Men det er mange gode spillere her. Vi har skikkelig dybde nå med folk som David Brekalo og Gianni Stensness inn.

Åpner for dialog om å forlenge

Ettersom Bell ikke ble solgt nå vil han kun ha ett år igjen av avtalen når neste vindu åpner i vinter. Så er det store spørsmålet om det finnes noen mulighet for Viking til å forlenge avtalen noe.

– Hva om de dobler lønnen din og gjør en avtale om å slippe deg til rett klubb om den kommer – slik de gjorde med Zlatko Tripic?

– Det er et godt spørsmål som jeg egentlig ikke har tenkt så mye over. Så er det selvsagt noe å tenke på framover.

– Men det er interessant å ta dialogen om det? Eller er du mest innstilt på å stå helt fritt om kontrakten løper ut av seg selv?

– Hør her. Om daglig leder i Viking skulle invitere meg på kontoret for å diskutere noe slikt – hvorfor skulle jeg si nei til å diskutere det? Jeg er åpen, men nå får vi se noen måneder hvordan det blir sportslig først, sier Bell – som ikke legger skjul på at en eventuell kvalifikasjon til spill i Europa kan styrke Vikings muligheter i forhold til en ny avtale kraftig.






Mer fra Dagsavisen