Viking

Slik skal Viking slå Pereira og Rosenborg

Viking har mye å revansjere etter 0-5-tapet på Lerkendal.

Stavanger — Vanligvis er det å møte Rosenborg en viktig affære på SR-Bank Arena, men søndag blir det ekstra spesielt. Stavanger-gutten og regjerende cupmester med Viking, Adrian Pereira, får etter alt å dømme debuten for RBK. Overgangen har skapt sterke reaksjoner blant Viking-fansen, og kulminerte i RAs Espen Iversens kommentar «La nå Adrian Pereira være i fred».

I den mørkeblå leieren tror ikke trener Morten Jensen det har noe å si inn mot kampen.

– Det betyr ingenting. Alle i Rosenborg-drakt er RBK-spillere, sier Jensen til RA.

Viking må revansjere 0-5-tapet

Han framhever at kampen uansett alltid er viktig, og noe som raskt blir sett etter når terminlisten slippes.

– Det blir veldig kjekt. Rosenborg hjemme i Stavanger er alltid en kamp vi gleder oss til, sier Viking-treneren.

Sammen med Bjarte Lunde Aarsheim har han ledet Viking til fire poeng mot topplagene Molde og Bodø/Glimt så langt. Rosenborg har møtt Viking tidligere, noe som endte med 0-5-tap på Lerkendal for de mørkeblå.

– Vi må revansjere 0-5-kampen på Lerkendal. Vi vil være strammere i strukturen, og er blitt bedre i grunnspillet vårt siden kampen i Trondheim, sier Jensen – som nå er tilbake på Viking-benken etter den første av sju seksjoner på vei mot Uefas Pro-lisens.

Brekalo usikker, Berisha er med

Viking er inne i en sterk resultatperiode, og har ikke tapt én kamp siden 17. juli mot Odd. Riktignok har det vært sommerpause i mellomtiden, men det er tre seriekamper, og to i cupen, siden Odd slo Viking 3–2.

Nykommeren Gianni Stensness har trent med Viking siden tirsdag, mens David Brekalo er på vei tilbake fra skaden han pådro seg i debutkampen mot Molde. Den slovenske midtstopperen avgjorde kampen, som endte 3-2, og har vært ute siden det. Ifølge treneren er det fortsatt usikkert om han spiller.

– Nå ser det lysere ut med Brekalo, sier Jensen.

Veton Berisha er tilbake fra et kort skadeopphold, og Yann-Erik de Lanlay er fortsatt skadefri. På sidelinjen er det kun Fredrik Torsteinbø og Sondre Bjørshol som er ute søndag. Sistnevnte er godt i gang med opptreningen, og var med på fredagens treningsøkt med laget.

Torsdag røk Rosenborg ut av kvalifiseringen til Uefa Conference League. Da ble Stavanger-gutten Birger Melings Rennes for sterke, og tok seg videre.

Søndagens kamp mellom Viking og Rosenborg har avspark 18.00, og kan følges direkte hos RA.

Mer fra Dagsavisen