Fotball

Pereira klar for Rosenborg: – Det er den største klubben i Norge

Stavanger-gutten Adrian Pereira er offisielt klar for Rosenborg.

Stavanger — Onsdag ble Adrian Pereira Rosenborg-spiller. Venstrebacken, som spilte for Viking fram til han ble solgt i 2020, roser trondheimsklubben.

– Det er en stor klubb og den største i Norge. Jeg har hatt ett år der jeg ikke har spilt så mye. Jeg vil prioritere og det vil jeg få til her, sier Pereira til VG.

Overgangen har allerede ført til reaksjoner blant Viking-fansen, noe RAs Espen Iversen pekte på i kommentaren «La nå Adrian Pereira være i fred». Til VG responderte Pereira på supporternes tydelige budskap.

– De får bare hate meg da. Så lenge de holder seg innenfor rammene så er det meste greit, sier Pereira til avisen – og la til:

– Jeg tåler det.

Pereira først etter Ijeh

Venstrebacken fra Stavanger rakk å bli godt likt blant Viking-supporterne. Cupgullet i 2019 var han med på, og i juli 2020 oppnådde han en sterk milepæl. I hjemmekampen mot Sarpsborg 08 scoret backen to mål og hadde en målgivende pasning. RA ga ham en tier på børsen, og det var første gang siden Peter Ijehs spinnville redningsaksjon i 2006 at Vikingbørsens høyeste karakter var i bruk.

I september 2020 ble han solgt til greske PAOK, og etter det har det vært mer utfordrende for 21-åringen. Gjennom hans første år ble det fire trenerbytter, som han tidligere har snakket ut til RA om.

Da var Pereira også tydelig på at Vålerenga aldri var et alternativ, selv om det verserte rykter om at venstrebacken var aktuell for utlån til hovedstadsklubben.

– Det ville jeg følt som et steg tilbake og ikke noe jeg har lyst til. Jeg skal stå i dette. Et utlån til VIF var faktisk aldri aktuelt for meg. Til syvende og sist er det jo jeg som bestemmer, sa Pereira til RA i sommer.

Pereira: – Bedre å prøve noe nytt

Nå virker tanken å være endret, på vei tilbake til Norge og Eliteserien.

– Har du reflektert noe over hvorfor det ikke funket i PAOK?

– Jeg tror ikke den greske fotballen var noe for meg. Jeg prøvde i ett år og fant ut at det var bedre å prøve noe nytt og få en litt fresh start, sier Pereira til VG.

Pereira ble også cupmester med PAOK, og er enn så lenge regjerende mester i to forskjellige land.


Mer fra Dagsavisen