Nyheter

Frp vil ikke at noen flyktninger skal få komme til Drammen

Striden om innvandring i Drammen fortsetter. Nå krever Frp «null flyktninger» til kommunen.

– Etter Statsforvalterens oppheving av flyktningvedtaket i Drammen har vi diskutert hva vi skal gjøre videre, skriver Frps Jon Helgheim på sin Facebook-profil mandag kveld.

Han konkluderer med at lokalpartiet i 2025 vil kreve at Drammen ikke skal ta imot noen flyktninger, heller ikke de som kommer fra Ukraina.

– Siden staten ikke tillater Drammen å bosette de flyktningene vi mener vi kan bosette, så mener Frp at vi må slutte å bosette flyktninger. Neste år kommer derfor Frp til å kreve null flyktninger, og det forventer vi å få flertall for, skriver Helgheim.

– Hodeløs innvandringspolitikk

Dagsavisen har tidligere skrevet om Drammen kommunestyres omstridte vedtak fra i vinter, om at de bare ville ta imot flyktninger fra Ukraina. Senere bestemte Statsforvalteren i Oslo og Viken at deler av Drammens vedtak bryter Grunnloven, og dermed er ugyldig. Nå svarer altså Frp med at da skal ikke Drammen ta imot noen flyktninger i det hele tatt, uansett hvor de kommer fra.

– Drammen har i mange år tatt imot flere flyktninger enn vi klarer å integrere og vi har nå store integreringsproblemer, sier Helgheim.

– En feilslått nasjonal bosettingspolitikk fører også til at det flytter langt flere flyktninger hit fra andre kommuner, enn vi selv velger å bosette. Nå er det derfor slutt! Nå må vi konsentrere oss om de innbyggerne vi allerede har, og forhindre at alle innbyggerne får et dårligere tilbud som følge av en hodeløs innvandringspolitikk.

Les også: Her er AFP-grepene som kan sikre pensjonen din

– Vi koste mye penger

Helgheim understreker likevel at de ikke ønsker å kaste ut noen av de 125 flyktningene som Drammen har vedtatt å bosette i 2024.

– Allerede nå er over halvparten bosatt. Å redusere antallet nå er dermed lite hensiktsmessig og vil koste mye penger, vedtaket for i år blir derfor stående, sier han.

Les også: Bemanning i barnehagen: Må det en katastrofe til?

Les også: Derfor flykter velgerne fra arbeiderpartiene (+)

Les også: Nav-forskere: Hovedgrunnen til uføreeksplosjonen blant unge (+)

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen