Viking

Kan kalles hjem

Skadesituajonen gjør at Viking allerede vurderer fortløpende om Sebastian Sebulonsen skal hentes tidlig hjem fra lån fra torsdagens motstander Mjøndalen. Den kampen er det nå klart at i alle fall Kristoffer Løkberg mister.

Stavanger — Både Yann-Erik de Lanlay, Sondre Bjørshol, Viljar Vevatne og Kristoffer Løkberg er usikre inn mot neste runde – i tillegg til Johnny Furdal (mage).

Sebulonsen, som ble utlånt til Mjøndalen på overgangsvinduet siste åpne dag, kan bli en løsning om noen av skadene skulle ta litt mer tid enn ventet. Regelverket for lån på spillere under 23 år er også slik at han kan kalles i retur på en dags varsel 14 dager etter at utlånet ble fullbyrdet. Tirsdag var det gått 13 dager.

– Selvsagt vil vi fortløpende vurdere en tilbakekalling av Sebulonsen om flere er ute. Samtidig er det to kamper igjen denne uken før en liten tidlig sommerferie. Vi får se, sier Viking-trener Morten Jensen – som merket seg at Sebulonsen kun fikk ett minutt på banen i helgen:

– Det ligger litt i avtalens natur at spilletid er grunnen. Får han ikke det er det bedre han kommer hit for å trene og konkurrere om en plass.

Uklart

Situasjonen rundt skadene i Viking var fortsatt noe uavklart tirsdag formiddag. Viking måtte ligge over på Østlandet og skulle trene sent.

Viljar Vevatne har fått en god gammeldags «rauhøna». En slik smell i setemuskulaturen kan slippe raskt, men også ta noen dager. Tirsdag skal det ha stått ganske bra til etter forholdene, så det er mulig han kan rekke Mjøndalen-kampen.

Sondre Bjørshol (muskulær skade) tok de ingen sjanser med i helgen og han må klareres av medisinsk apparat før han kan trene vanlig.

Yann-Erik de Lanlay skulle etter planen trene som vanlig tirsdag, etter å ha fått en liten kjenning i hamstringen før helgen, og være aktuell til Mjøndalen.

Kristoffer Løkberg fikk en smell i kneet i en kollisjon og sa følgende til RA tirsdag kveld:

– Jeg behøver fortsatt flere undersøkelser, men kampen torsdag ryker.

– Det som er bra at det dreier seg om småsmeller. Dette er nok snakk om skader en er frisk fra etter en uke eller to i de fleste tilfellene. Nå får vi bruk for den store stallen vår. Det så vi også mot LSK med Rolf Daniel Vikstøl som var så god da han kom inn, sier Morten Jensen.

Fikk analysert

Tirsdag hadde Vikings trenerteam fått analysert etter 3-1-seieren mot LSK. Konklusjonen var et Viking som ikke skapte veldig mye i etablert spill, men som denne gangen viste den nødvendige kynismen og effektiviteten.

– Vi malte og malte mot en lavtliggende motstander. Det har vært litt gjengs i Eliteserien generelt sett. Mange lag demmer bra opp og det har vært få sjansebonanzaer. Det sitter ikke helt offensivt for lagene ennå. Vi har ikke fått det til å gli med kvalitet på egne angrep, sier Jensen.

Morten Jensen

Han vet at det er kamper Viking må finne andre måter å vinne på. Det gjorde de tirsdag med Fridjonssons lange kast.

– Etter 20 år med Frode Kippe fikk vi en slags hevn.

Så ga ikke plan B tellende resultat mot TIL da Runar Hove ble kastet inn som tanksenter i et Drillo-aktig grep – selv om de skapte tre store sjanser på kaoset direkte.

– Vi vil gjerne spille feiende flott fotball, men LSK var en bortekamp på en nylagt gressbane som var svakere enn TV-bildene viste. Vi var kyniske og voksne.

---





Mer fra Dagsavisen