Viking

Derfor lot Tommy lokkene falle

Det var ingen ny spiss som viste seg fram på Randaberg torsdag, men en nyfrisert Tommy Høiland (32). Han har donert bort sin karakteristiske manke til et svært godt formål.

Randaberg — Veteranspissen lot håret falle hos Modern Design og ble raskt overtalt til å gi de lange lokkene nytt liv.

– Jeg ble spurt om å donere håret til kreftsaken og sa selvsagt ja til det, sier Høiland til RA.

Tommy Høiland

Dermed er det ikke bare han selv som kan få en totalforandring. Noen som behøver det kan også få en parykk med lange lokker.

Kraftig press fra sjefen

Høiland er glad for at noen kan få nytte av håret, men erkjenner at det var helt andre grunner som lå bak beslutningen.

– Det er to år siden sist jeg klippet meg nå og det var hele tiden planen å ta det etter hvert. Nå er det også på tide når det er litt varmere vær.

En kortklippet Høiland var selvsagt et stort samtaleemne blant lagkameratene i forbindelse med onsdagens trening på Randaberg stadion. Høiland innrømmer også at det selvsagt ligger noe press bak avgjørelsen om skiftet av image. Det presset kom fra aller høyeste hold.

– Fruen har mast i to år om at jeg må klippe meg.

Tommy Høiland

– Sveisen du har nå er ikke så ulik den du hadde da du var toppscorer i Viking. Kan dette være den nye starten som gir flere mål igjen?

– Det har nok neppe så mye sammenheng, men hvem vet? Kanskje kan det være en ny start og noen flere scoringer. Det kan jo ikke bli så mye verre enn det er nå.

Vil finne tilbake

Spissen er klar i talen på at han er i mye bedre form nå enn han var forrige sesong. Da slet han voldsomt foran mål. Selv om det mest ble innhopp var tallenes tale én scoring på 26 kamper. Han misbrukte også to straffespark. Det står i grell kontrast til 33 mål på 59 kamper i serie og cup de to foregående sesongene.

– Det handler litt om å få en scoring for å komme i gang. Jeg håper på mer spilletid og vet hva jeg kan. På mitt beste er jeg god nok, sier spissen.

– Konkurransen er allerede tøff – og blir tøffere når Mai Traore kommer i sommer?

– Ja. Det er hard konkurranse på topp. Samtidig mener jeg at jeg kan bidra flere plasser enn bare som midtspiss. Både som 10-er og på de to kantene dersom vi behøver mål. Valget er det trenerne som må ta. Tøff konkurranse er forresten noe vi må ha dersom Viking skal bli bedre, sier Høiland.

Så gjenstår det å se om han igjen kan finne den hårfine flyten en spiss trenger.

---






Mer fra Dagsavisen