Sport

Avgjørelsen er kommet etter protest mot Viking

FyllingenBergen leverte protest da Viking sikret 30-30 og poengdeling i oktober.

 Følg RA Sporten på Facebook!

Det ble levert protest etter at Viking spilte med en spiller for mye på banen mot slutten av kampen, som endte 30-30 etter en dramatisk avslutning.

I samme klagen ligger det også at det tok for lang tid fra FyllingenBergen tok timeout til klokken ble stoppet. Den timeouten var forløperen til Vikings åtte spillere på banen.

Protesten til FyllingenBergen er nå avvist av sanksjonskomiteen i Norges Håndballforbund.

LES OGSÅ: Dette sa Viking om protesten

– I kaoset og intensiteten som var i kampen ble vi stående med en spiller for mye på banen, noe som er et regelbrudd. Samme filmklipp viser etter vår mening at feilen ikke ble kampavgjørende, sa daglig leder Svein Axel Johannessen i en pressemelding da det ble protestert av laget fra Bergen.

Sanksjonskomiteen er også tydelig på at det finnes en grense for hva som kan behandles av situasjoner basert på video.

«Det vil imidlertid bære helt galt av sted om man i ettertid skal kunne omgjøre kampledernes iakttakelser basert på video opptak som grunnlag for omspill. Om man åpner for etterprøving ved video når denne typen overtredelser er oversett, vil det lede til et utall av protester. Dette ville være en uønsket og uhåndterbar utvikling, ikke minst med store administrative og økonomiske konsekvenser», skriver komiteen i avgjørelsen.

FyllingenBergen har fortsatt mulighet å anke avgjørelsen.

LES OGSÅ: Viking kollapset og stjernespiller ble skadet

Mer fra Dagsavisen