Sport

Viking om protesten: – Håndballkamper skal avgjøres på banen

Fyllingen har gått videre med sin varslede protest mot Viking HK etter 30-30-kampen onsdag. Det rister hjemmelaget på hodet over.

Følg RA Sporten på Facebook!

Like etter kampen søndag krysset Fyllingen av for at det kunne komme en protest. De mente Viking hadde en spiller for mye på banen da de utlignet med tre sekunder igjen å spille.

Viking erkjenner i en pressemelding torsdag at de hadde en spiller for mye på banen. Bilder og filmklipp er ikke til å ta feil av.

I kaoset og intensiteten som var i kampen ble vi stående med en spiller for mye på banen, noe som er et regelbrudd. Samme filmklipp viser etter vår mening at feilen ikke ble kampavgjørende, sier daglig leder Svei Axel Johannessen i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Viking kollapset da profilen ble skadet og protest ble varslet

Han peker på at det begås feil både fra spillere, ledere, dommere og delegater hele tiden. Samtidig peker han på at det også er blitt gjort tilsvarende feil i en rekke kamper. Blant annet i en semifinale mellom Norge og Tyskland nylig. Da valgte Norge ikke å gå videre med protesten.

Vårt syn er at håndballkamper skal avgjøres på banen og at regelbrudd skal håndteres når dette har innvirkning på kampresultatet. I lys av håndballens  Fair Play-verdi er vi skuffet over at Fyllingen tar saken videre inn til håndballforbundet. Vi ønsker at kampene skal avgjøres over 2x30 minutter håndball og ikke på et skrivebord, sier Johannessen.

Videre peker han på at klubben intill videre forholder seg til gjeldende kampresultat og at protest ikke automatisk betyr at den skal tas til følge.

LES OGSÅ: Sola slet seg videre i cupen

LES OGSÅ: Viking HK røk borte: - Vi tapte på det mentale

Mer fra Dagsavisen