Sport

Viking kollapset da profilen ble skadet – Fyllingen har varslet protest

Sebastian Waage Mossestad hadde vært lysende god og bidratt til sjumålsledelse mot klubben han er flasket opp i. Så måtte backen ut. Da raknet det fullstendig for Viking. Etter kampen har også Fyllingen varslet at de kan komme med protest.

Bilde 1 av 5
 Følg RA Sporten på Facebook!

Det er ingen kamp bakspilleren heller vil vinne enn mot moderklubben Fyllingen. Waage Mossestad, som dro til Stavanger for å få spilletid, trodde også at han skulle få skalpen han ønsket seg da Viking ledet med syv mål med 18–19 minutter igjen. Laget spilte en lysende førsteomgang og alt gikk på skinner.

Så måtte han hinke ut med smerter i akillesen.

I løpet av det neste kvarteret snudde fyllingen det fra 24–17 til 28–30. Heldigvis klarte Viking å svare slik at dramaet endte 30–30.

– Vi skulle så gjerne hatt to poeng, men hadde du spurt meg før kampen hadde jeg sagt ja takk til ett mot et såpass godt lag som Fyllingen, sier Waage Mossestad til RA.

LES OGSÅ: Sola slet seg videre i cupen

– Taktiske ting spilte inn

– Hva skjedde etter at du ble skadet?

– Jeg fikk egentlig ikke med meg alt etter at jeg gikk ut for å få behandling, men følte vi hadde full kontroll. Kanskje det har noen med rytme som forsvinner når du har stått på banen i 40 minutter.

Bakspilleren scoret fem ganger i løpet av kampen. Det lyste av øynene hans og han oppildnet de andre. Dette ville han vinne. Så mye at han prøvde å spille med smerter.

– Jeg behøver ikke noe ekstra motivasjon for å spille mot Fyllingen. Slike kamper elsker jeg å spille. Derfor prøvde jeg meg igjen på banen etter skaden, men det ble bare verre av det.

– Hva slags skade er det snakk om?

– Strekk i akillesen er det jeg har fått beskjed om, sier Waage Mossestad.

Viking-trener Scott Harrington mener på sin side at kollapsen ikke handlet kun om bakspillerens skade.

– Taktiske ting spilte også inn utover skaden. Vi var fryktelig svake da Fyllingen tok ut keeper for å spille syv mot seks. Dette har vi slitt med. Dette må vi jobbe med, sier han – og påpeker at de selv også hadde lange perioder uten å score.

Likevel var Harrington fornøyd med at de klarte å snu det.

– Vi er selvsagt skuffet over at det ikke ble to poeng, men akkurat nå tar vi alt vi kan få, sier Harrington.

LES OGSÅ: Derfor har det snudd totalt i Sola HK

Kunne reist hjem i sommer

Sebastian Waage Mossestad, som var kampens profil før skaden, innrømmer overfor RA etter kampen at Fyllingen i sommer luktet på ham om en retur.

– Det var litt dialog ja, men ingenting konkret. Så er ikke det helt unaturlig. Jeg har familie og kjæreste i Bergen og trente med dem i sommer. Men jeg har startet på et løp med Viking her i Stavanger som jeg gjerne vil fullføre, sier han.

Waage Mossestad studerer også journalistikk her i byen, men hovedgrunnen til turen sørover er håndballen.

Ifølge Bergensavisen har FyllingenBergen varsler protest fordi hjemmelaget skal ha hatt for mange spillere på banen i sluttsekundene.

– Vi har varslet at det kan komme en protest, så skal vi bruke det neste døgnet på å tenke oss godt om, sier Fyllingen-trener Fredrik Ruud til avisen.

Poenget mot Fyllingen gjør at Viking ligger på 11. plass med Halden og Sandefjord bak seg på tabellen.

LES OGSÅ: Viking HK røk borte: - Vi tapte på det mentale

Kampfakta:
Håndball, Rema 1000-ligaen menn
Viking-Fyllingen 30–30 (17–12)
Stavanger idrettshall, 168 tilskuere
Viking: Ole André Lerang, Simon Åkesson Ypma – Erik Rafoss, Samson Bjørke Kallestad 2, Trym Hamre Johannessen, Tord Hanssen Bleivik, Sebastian Waage Mossestad 5, Kjartan Johansen 3, Lars-Henrik Hygen, Tore Andersen Nygård, Vegard Sømme Dybdahl 4, Jonas Gunnarsson Djurhuus, Helgi Hildarson Høydal 5, Ulrik Berge Eriksson 4 (3), Rasmus Lund Bertelsen, Sindre Johannessen 6.
Toppscorer Fyllingen: Igor Karlov 6
Utvisninger: Viking 3x2 min. Fyllingen 2x2 min.

Mer fra Dagsavisen