Sport

Har brukt koronapausen på en ekstrem forbedring

Det lokale golfesset Eirik Tage Johansen (38) har brukt det ødelagte koronaåret svært godt og han klør etter comeback i 2021.

Følg RA Sporten på Facebook!

Sola-proffen skjønte tidlig at det ikke kom til å bli mye spill på Challenge Tour (nivå to i proffgolfen) i 2020. Derfor startet veteranen i stedet på et spesifikt prosjekt for å få tilbake mye av ungdommens lengde i slagene.

Moderne toppgolf krever driver opp mot 300 meter. Der er han igjen nå.

– Jeg slo nok lengre da jeg var 25 enn nå, men farten ble senket gradvis med en rift i biceps og prolaps. Så fikk jeg jobbet det opp noe etterhvert, men nå har vi virkelig fått gjort en jobb, sier Johansen til RA.

I løpet av tiden fra i fjor vinter til nå har han gått opp om lag seks mph (miles per hour) i hastighet i balltreffet i gjennomsnitt. Det utgjør omtrent 12 meter i ekstra lengde.

– Så viser statistikk at 10 meter ekstra gir om lag 0,3 slag i bedre score per runde – om du treffer en del av fairwayene også. Det er ganske merkbart.

Johansen forteller at han nå har kommet seg opp på en hastighet like under 123 mph.

– Målet er 125, forteller han.

LES OGSÅ: Fire lokale blant de ti beste i golf-NM

Satser for fullt videre

Han har også fått jobbet mye med den generelle styrken og spensten. Sporten, som Viktor Hovland har satt på kartet her i Norge de siste året, har den siste tiden opplevd en fysisk revolusjon. Blant annet via den vanvittige økningen i vekt, muskelmasse og svinghastighet hos superstjernen Bryson DeChambeau.

– Så har jeg fått gjort noe småendringer på det tekniske også. Finpuss, sier Johansen.

38-åringen har de siste 20-årene holdt seg stabilt blant de beste golferne i Norge. Han har spilt flere sesonger på European Tour og vant så seint som i 2019 på Challenge Tour.

Selv om han drar seg mot 40 er han kjempemotivert for å gjøre comeback nå.

– Jeg har vinnerkategori og fulle spillerettigheter på Challenge Tour etter seieren i 2019. Det skal bli meget spennende å se hva jeg kan få til etter å ha gjort disse forbedringene. Det er litt som når du har mekket på en bil i ett år, men ikke fått prøvd den på veien.

Full sesong

Denne sesongen ble de fleste turneringene avlyst. Johansen, som ble tvillingpappa i fjor, holdt seg langt unna å reise Europa-rundt for de få mulighetene som var – av åpenbare grunner.

Da passet det også veldig bra at sesongen offisielt ble kansellert i forhold til opprykk og nedrykk mellom tourene.

Dermed kan Johansen fortsette videre i 2021 under samme forutsetninger som 2020. Samtidig legger han ikke skjul på at det har vært beintøft økonomisk uten premiepenger og vanlig inntekt.

– Nå sies det at de planlegger en full vanlig terminliste i 2021. Det skal starte i februar, men jeg reiser nok ut fra april. Så vil har jeg også en svak kategori på European Tour. Det er godt mulig jeg spiller noen turneringer der også om mulighetene kommer og det passer inn, sier han.

Mer fra Dagsavisen