Live: Viking møter Molde

Molde kommer til SR-Bank Arena, nesten direkte fra spill i Europa. Viking jakter på sin side poeng i kampen om å komme seg bort fra nedrykkstriden. Vi følger kampen direkte. Kampstart er klokken 20.30.

Bilde 1 av 5

Følg RA Sporten på

Andre omgang:

95. min.: Kampen er over, Viking vinner 3-2 mot serietoer Molde! Det blir en enorm feiring med spillere og supporterne på Felt O. For en kamp! Vi er straks tilbake med reaksjonene etter kampen.

95. min.: Vinner første duell, og holder spillet ved cornerflagget.

95. min.: Viking får kast helt oppe ved 16-meteren.

94. min.: En av Molde-spillerne er litt for hard i duellspillet, Viking får frispark. De mørkeblå flytter seg framover!

94. min.: Molde flytter fram hele laget.

93. min.: Mål 3-2 Martin Ellingsen header inn reduseringen for Molde etter et hjørnespark.

92. min.: Arild Østbø redder straffen fra Leke James! Viking leder fortsatt 3-1.

91. min.: Vevatne tar en Molde-spiller som ikke har ballen. Det blir straffe til Molde!

90. min.: Det er lagt til fire minutter!

90. min.: Vevatne legger en lang variant som går rett til Molde-keeper Linde.

89. min.: Molde får ikke noe ut av hjørnesparket, og sett fart framover. Joe Bell blir tatt rett foran fjerdedommeren. Frispark.

89. min.: Østensen markerer seg på direkten. Står i veien for et innlegg, det blir hjørnespark til Molde på stillingen 3-1 til Viking.

88. min.: Dobbeltbytte hos Viking. Bytyqi og Berisha går av. Inn kommer Even Østensen og Tommy Høiland.

87. min.: Molde presser på for redusering, men Viking står godt mot i forsvar.

86. min.: Bytte hos Molde. Holmgren Pedersen og Omoijuanfo går av. Inn kommer Henry Wingo og Mathis Bolly.

85. min.: Hestad kommer fri, men smeller ballen langt over mål for gjestene!

84. min.: Rolf Daniel Vikstøl kommer inn for Adrian Pereira. Defensivt bytte fra Bjarne Berntsen. Nå skal han sikre seieren med Bell og Vikstøl på banen.

83. min.: Berisha spilles gjennom, men det blir blåst for offside.

83. min.: På stillingen 3-1 header innbytter Joe Bell ballen ut.

82. min.: Kort variant fra Molde, som ikke skaper noe fra situasjonen.

82. min.: Brynhildsen trekker inn og skyter for Molde, Andrésson blokkerer ut til corner.

81. min.: Frispark til Molde fra 20 meter. Aursnes skyter, men den går like utenfor.

80. min.: Nok en gang er det Heggheim som stopper et Molde-angrep. Solid kamp for 19-åringen!

79. min.: Yann-Erik de Lanlay går av, inn kommer Bell.

78. min.: Molde skyter fra distanse, Hestad er avsender. Østbø har full kontroll.

77. min.: For en ellevill omgang så langt! Nå klargjør Viking for sitt første bytte. Joe Bell står klar og venter på stopp i spillet.

76. min.: Mååål 3-1 Fredrik Torsteinbø får stå med åpent mål foran seg etter et innlegg fra Ibrahimaj, som Berisha ikke rekker. Han øker ledelsen for de mørkeblå!

75. min.: Viking presser høyt, gjør Molde ukomfortable.

72. min.: Mååål 2-1 Ylldren Ibrahimaj får ballen i boksen etter et innlegg fra venstre, og sender Viking tilbake i ledelsen!

71. min.: Dobbeltbytte på Molde. Leke James og Ola Brynhildsen kommer inn, ut går Tobias Christensen og målscorer Eirik Ulland Andersen.

71. min.: Heggheim blir med på en overgang, får med seg de Lanlay. Blir ikke noe for Viking.

70. min.: Molde spiller seg framover mye raskere enn i første omgang. Prøver seg på en kontring igjen, men Andrésson skjermer ballen inn til Østbø. Islendingen er stor og sterk, vanskelig å ta ham i noen dueller egentlig.

68. min.: Dobbeltsjanse for Viking! Torsteinbø er først, så klarer ikke de Lanlay å fullføre på returen.

67. min.: Mål 1-1 Eirik Ulland Andersen header inn utligningen etter et innlegg fra høyre.

66. min.: Merkelig situasjon hvor de Lanlay spilles gjennom av Ibrahimaj. Han snubler, og Molde får kotnroll på ballen. Stormer framover.

65. min.: Molde kontrer, men skyter utenfor.

65. min.: De mørkeblå får ikke noe ut av den. Angrepet avsluttes med at de Lanlay skyter over.

63. min.: Viking kriger seg til en corner.

63. min.: Heggheim styrer luftrommet. Vinner nok en hodeduell, denne gangen mot Omoijuanfo.

61. min.: Molde prøver å spille seg gjennom. Legger ballen ut til Haugen, som ikke treffer noen med innlegget sitt. Viking setter fart framover.

58. min.: Måål 1-0 Veton Berisha kommer alene med Linde og sender Viking i ledelsen foran Felt O! Det tar helt av bak målet, og lydnivået er skyhøyt til å kun være 200 personer.

57. min.: Torsteinbø sender en feilpasning utenfor egen 16-meter.

55. min.: Vevatne legger en lang ball mot Berisha, som skyter! Linde redder og gir retur, som han selv plukker opp før Berisha rekker fram.

54. min.: Heggheim setter i gang spillet igjen, og Pereira kommer inn på banen.

53. min.: Berisha blir tatt på midten og får frispark. Pereira ligger utenfor egen 16-meter, må få tilsyn av medisinsk personell.

52. min.: Molde prøver seg igjen. Andrésson blokkerer, Heggheim header unna.

51. min.: Store sjanser for Molde! Til slutt er det Vevatne som slenger seg for å blokkere ballen. Det ligger et mål i luften på SR-Bank Arena.

50. min.: I kjent stil jager Berisha Molde. Presser fram et kast.

49. min.: Bytyqi prøver på et skudd fra distanse, men den går langt over målet.

48. min.: Molde stormer fram på høyresiden, legger inn mot Omoijunafo  som skyter. Østbø redder, men det er et litt annet tempo på Molde i åpningen av andre omgang enn det de viste i første omgang.

47. min.: På motsatt halvdel prøver Christensen å skyte fra distanse. Viking får spille seg framover.

47. min.: Ibrahimaj med omgangens første sjanse. Skudd fra 16 meter, Linde slenger seg og redder.

46. min.: Løkberg sparker i gang spiste halvdel av kampen for Viking. Ingen bytter i pausen.

Første omgang:

45. min.: Det er pause på stillingen 0-0. Det ble ikke lagt til noen minutter. Viking har hatt initiativet i store deler av omgangen, mens Molde har virket roligere med ballen. Det er ikke overraskende om Molde gjør noen bytter i pausen for å få fart på angrepet.

45. min.: Stor sjanse for Molde! Eirik Hestad kommer til skudd fra 17 meter, men Østbø slenger seg og tar ballen.

44. min.: Viking styrer kampen nå. Flinke i gjenvinningsfasen i dag.

42. min.: Dueller på midten. Torsteinbø legger en lang ball nedover på høyre mot Viljar Vevatne, som kommer løpende etter. Molde ender til slutt opp med ballen, men spillet var smart satt opp.

40. min.: Molde kontrer på stillingen 0-0. Andrésson slenger seg for å blokkere. Molde kommer til en slags avslutning, men den går ut uten at det byr på store farligheter for Viking.

40. min.: Molde er på vei til å bryte gjennom, men Kristoffer Løkberg er dørvakt. Virker å trives bedre i rollen som defensiv midtbanespiller enn han gjør som indreløper.

38. min.: Pereira får en smell i en duell etter Bytyqis skudd. Reiser seg raskt igjen etter en stopp i spillet.

37. min.: Pereira spiller opp Bytyqi på venstre. Trekker seg innover i banen og skyter. Linde slenger seg og redder for Molde.

36. min.: Felt O lager mye liv på SR-Bank Arena! Endeløs synging så langt. Begynte med bluss før kampen, men røyken har lagt seg slik de kan se hva som foregår på banen.

33. min.: Heggheim står opp og bryter. Ballen går til slutt mot Bytyqi på venstre, men den er litt for lang. Går til kast.

30. min.: Viking prøver å spille gjennom Berisha, som blir felt på 23 meter. Dommeren vinker ham opp, igjen.

30. min.: Omoijuanfo kommer inn i 16-meteren, med følges ned mot dødlinjen av Andrésson.

30. min.: Molde har kommet mer inn i kampen.

26. min.: Prøver på et innlegg fra venstre på frisparket. Molde får ballen ut, men Viking vinner tilbake og stormer i angrep igjen.

25. min.: Sheriff Sinyan klatrer over Veton Berisha i en hodeduell. Frispark til Viking fra 30 meter. Bytyqi gjør seg klar.

23. min.: Andrésson takler Christensen, treffer ballen. Like etter er Løkberg aktiv og blokkerer et skudd.

21. min.: Heggheim blokkerer skudd og innlegg som en hockeyspiller! To kjappe blokkeringer fra 19-åringen.

19. min.: Utspark fra Østbø. Hele Viking-laget flytter seg fram. Klarer ikke å bryte gjennom Molde på midten.

17. min.: Viking virker hissige på å angripe. Molde prøver å spille seg opp og fram, mens Viking setter mer fart og hopper over et ledd.

16. min.: Torsteinbø prøver å spille fram Bytyqi, blir kast. Molde får etter hvert kontroll på ballen og setter i gang med å spille seg opp.

16. min.: Det er fortsatt 0-0 på SR-Bank Arena.

15. min.: Corneren ender hos Haugen på venstrekanten, men Østbø plukker opp innlegget og setter i gang spillet med et langt kast over midten til Bytyqi. Molde vinner ballen.

14. min.: Heggheim header unna et innlegg fra Molde. Det koker på SR-Bank Arena. Hjørnespark til Molde.

12. min.: Andrésson viser fram venstrefoten. Tar med seg ballen over midten og legger inn mot Ibrahimaj. Midtbanespilleren får ikke headet den i mål, men der viser midtstopperen hvor god foten hans kan være!

11. min.: Aursnes dytter ned Berisha i 16-meteren, men dommeren vinker ham opp igjen.

10. min.: Det er Viking som har initiativet på SR-Bank Arena.

7. min.: Hjørnesparket fra de Lanlay blir for langt, men Viking vinner ballen. Nytt innlegg, og flere mørkeblå på vei mot mål. Linde blokkerer ballen mellom føttene. Enormt Viking-press!

7. min.: Berisha kommer i posisjon, spiller videre til Torsteinbø som da er alene med keeper! Skyter, men Linde slenger seg og får den ut til hjørnespark! Kjempestor sjanse for Viking.

6. min.: Viking har ikke stått tilbake mot Molde i åpningen. Har ikke sluppet gjestene til noen sjanser, og har selv vært nærmest.

4. min.: Corneren blir tatt av de Lanlay. Berisha får et skudd, men er presset. Blir utspark for Linde.

3. min.: Viking går rett i angrep. Får hjørnespark.

3. min.: Axel Oskar Andrésson knuser Omoijuanfo i en hodeduell. Hindrer Molde iå bryte gjennom.

1. min.: Det er Molde som tar avspark. Ibrahimaj er raskt på og lager et frispark rett innpå egen halvdel.

1. min.: Kampen sparkes i gang etter at Eirik W. Henningsen har sunget "Ein blåe dag" med Felt O, for aller siste gang som Vking-direktør. Han har sin siste dag som sjef i morgen.

Før kampen:

Viking tok sin første trepoenger på nesten en måned da Strømsgodset ble slått 2-0 forrige lørdag. Nå tar Viking med seg selvtilliten inn i oppgjøret mot Molde.

Molde kommer rett fra spill i Europa. Onsdag sikret laget fra rosenes by seg avansement i Champions League-kvalifiseringen da de slo slovenske Celje 2-1 på bortebane.

De mørkeblås trener, Bjarne Berntsen, tror ikke Moldes ekstra tette kampprogram gir Viking en fordel i kampen.

For Viking er Even Østensen etter alt å dømme tilbake fra skade. Han har vært ute i nesten to måneder med en strekk i leggen. Mot Molde er han å finne på benken.

Felt O har fått de 200 tilgjengelige billettene til kampen. Det er første gang denne sesongen at de syngende supporterne går samlet på kamp.

Viking ligger på 12. plass før kampen, med bedre målforskjell enn Sandefjord på plassen bak. Det er kun to poeng ned til Mjøndalen på kvalikplass og fire poeng ned til Start på direkte nedrykk. Sørlendingene har spilt en kamp mer, og møter jumboplasslaget Aalesund søndag. Opp til Sarpsborg 08 på 11. plass er det bare ett poeng.

Gjestene fra Molde går inn til oppgjøret som serietoer, og vil uansett kamputfall beholde posisjonen. De stiller med tidligere Viking-spiller Kristoffer Haugen i startoppstillingen.

Viking (4-3-3): Arild Østbø-Viljar Vevatne, Henrik Heggheim, Axel Oskar Andrésson, Adrian Pereira-Fredrik Torsteinbø, Kristoffer Løkberg, Ylldren Ibrahimaj-Zymer Bytyqi, Veton Berisha, Yann-Erik de Lanlay.

Viking-benken: Michael Crowe, Joe Bell, Tommy Høiland, Johnny Furdal, Even Østensen, Sebastian Sebulonsen, Sondre Auklend, Rolf Daniel Vikstøl, Jefferson de Souza.

Molde (4-2-3-1): Andreas Linde-Marcus Holmgren Pedersen, Martin Ellingsen, Sheriff Sinyan, Kristoffer Haugen-Etzaz Hussain, Fredrik Aursnes-Eirik Hestad, Tobias Christensen, Eirik Ulland Andersen-Ohi Omoijuanfo.