Sport

Berntsen før Molde-kampen: – Vi må for­sva­re oss bedre som lag

Viking møter Molde søndag kveld. Etter å ha tapt 5-0 i rosenes by handler det i stor grad om å forsvare seg bedre for de mørkeblå.

Følg RA Sporten på

For­ri­ge kamp mot Molde var kam­pen da Viking ble feid av ba­nen med 5–0 i ba­ga­sjen. Viking-tre­ne­ren tror ikke det blir et en­kelt møte med ta­bell­to­e­ren.

LES OGSÅ: Viking har signert 16-åring

Viking-tre­ner Bjar­ne Berntsen me­ner et nøk­kel­punkt i hjem­me­kam­pen blir å hol­de mer på bal­len, og ikke måt­te jage hele ti­den.

– Vi må for­sva­re oss bedre som lag den­ne gan­gen. Vi ga bort alt for let­te mål mot dem sist. Vi må hol­de mer på bal­len, sier Berntsen til RA.

LES OGSÅ: Slik gikk det sist gang lagene møttes

Han er ty­de­lig på at det er en sterk mot­stan­der. Molde be­fin­ner seg på and­re­plass i Eli­te­se­ri­en. De har i til­legg gjort det godt i Eu­ro­pa.

– Molde er all­tid Molde. De har et inn­ar­bei­det sy­stem og grunn­spill. Nå har de hav­net litt bak­på mot Bodø/Glimt i top­pen. De har gjort gode pre­sta­sjo­ner.

LES OGSÅ: Derfor har det gått så fort for Heggheim

For­del?

– Vil Mol­des tet­te pro­gram med kam­per hjem­me og i Eu­ro­pa være en for­del for Viking?

– Molde har så bred stall at de kan rul­le­re, sier Berntsen.

Viking går inn til kam­pen med en ve­sent­lig for­bed­ret selv­til­lit. Sei­e­ren mot Strømsgodset for­ri­ge uke var den før­s­te tre­po­en­ge­ren til de mør­ke­blå si­den 26. juli mot Sarps­borg 08.

– Det var en god opp­le­vel­se i før­s­te om­gang. Det er all­tid godt å ha med seg tre po­eng, spe­si­elt i vår ta­bell­si­tua­sjon, sier Viking-tre­ne­ren.

Før hel­gens run­de i Eli­te­se­ri­en lig­ger Viking på 12. plass med 16 po­eng på 15 kam­per. Det er kun ett po­eng opp til Sarps­borg 08, men sam­ti­dig to po­eng ned til Mjøn­da­len på kva­lik­plass. Av­stan­den fra dem, til Start på di­rek­te ned­rykk, er kun to po­eng.

LES OGSÅ: Slik vurderer RA-sporten Viking-stallen

For­ma­sjon

Sist Molde var mot­stan­der valg­te Berntsen å end­re på for­ma­sjo­nen. De mør­ke­blå prøv­de seg på 3-5-2, uten at det ga hjelp. Viking-tre­ne­ren øns­ker ikke å si noe mer om hvor­dan de skal spille den­ne gan­gen. Det for­blir hem­me­lig fram til kamp­start.

– Gjør dere noen end­rin­ger i for­ma­sjo­nen til Molde-kam­pen?

– Vi vel­ger det som er best mot Molde, sier Berntsen.

Berntsen min­ner om at Viking var nær­mest å ta Molde på hjem­me­ba­ne i fjor. Den kam­pen end­te 0–2.

– Vi var nær­mest i fjor på hjem­me­ba­ne. Den kam­pen kun­ne vi vun­net, sier Berntsen.

Kam­pen på SR-Bank Arena star­ter søndag klok­ken 20.30.

Mer fra Dagsavisen