Sport

Super-Mario i fyr og flamme før hjemmedebut

I tre kamper på rad har Mario Lucia (25) scoret det avgjørende målet. Den nye Oilers-stjernen gjør det gjerne igjen når han skal hilse på sitt nye hjemmepublikum mot MS torsdag kveld.

Følg RA Sporten på Facebook!

Den storvokste og elegante angriperen fra Alaska har ikke fornektet seg etter sommerovergangen fra AHL. Først avgjorde han de to siste treningskampene i Tyskland. Så toppet han det med å sørge for et særdeles stille fjøs på Hamar i seriepremieren tirsdag.

Fortsetter han på den måten føyer han seg raskt inn i rekken av importspillere som har fått heltestatus i DNB Arena. Det elektrisk raske håndleddskuddet han senket Storhamar med hold i alle fall høy, høy klasse.

«Santa Lucia» eller «Super-Mario». Selv bare gliser han av kallenavnene. Det betyr lite.

– Det som er viktig er at jeg fortsetter med scoringene utover sesongen også, sier han til RA.

LES OGSÅ: Holm gir forsvaret æren for superkampen

– Tilfeldig

At det de viktige målene har kommet som perler på en snor tror han ikke man skal lese så mye ut av.

– Det er nok helt tilfeldig. Samtidig er det ikke tilfeldig at jeg scorer. Jobben min er jo å produsere mål og målgivende pasninger på isen.

Det som er sikkert er at han gleder seg voldsomt til å hilse på sitt nye hjemmepublikum når Manglerud Star kommer på besøk torsdag. Ettersom Oilers aldri spiller hjemme i oppkjøringen blir dette første mulighet for det brede publikum til å se «nye» Oilers. Dette er kampen hvor nye helter kan bli født direkte.

– Jeg har hørt at det skal være meget høylytt her inne. Dette ser jeg veldig fram til.

– Hvordan tror du overgangen fra å ligge litt bakpå mot gode motstandere til å måtte føre kampen mot MS blir?

– Jeg tror ikke det kommer til å bli så vanskelig. De fleste er nok ekstremt giret på å vise seg fram og jeg tror jeg vil fly ut for å gi fansen en smak på hva vi har å by på.

Samtidig advarer han selvsagt mot å tro at ting går av seg selv.

– Fra alle trenere jeg har hatt har jeg fått høre at hardt arbeid slår talent. Og det stemmer. Jeg har blitt fortalt at MS er et lag som jobber hardt. Vi må selvsagt jobbe enda hardere selv.

Tilfeldigheter i NHL

Da han bestemte seg for å reise til Norge i sommer betød det samtidig at drømmen om spill i NHL døde. Han fikk aldri sjansen i Minnesota Wild hvor han ble draftet i 2011.

– De hadde et veldig godt lag og en god periode. Så var det få skader – samtidig som jeg slet med skader selv. Blant annet brakk jeg kragebeinet. Skal du få innpass i NHL er det også ganske mange tilfeldigheter som skal klaffe samtidig, sier han tankefullt.

Når Binghamton i AHL valgte å satse yngre var valget lett da Oilers kom på banen. Spesielt etter å ha fått anbefalinger fra noen av klubbens tidligere Nord-Amerikanere.

Det har han ikke angret på.

Fakta:
Navn: Mario Lucia
Født: 25. august 1993 i Fairbanks, Alaska i USA
Høyde: 189 cm
Vekt: 89 kilo
Fatning: Venstre.
NHL-draft: Nummer 60 i andre runde av Minnesota Wild i 2011
Meritter: Har VM-gull for USAs U20-landslag og har vunnet det amerikanske college-sluttspillet.
Tidligere klubber som proff: Iowa Wild (AHL) og Binghampton Devils (AHL).
Annet: Står med 116 kamper og 48 poeng i AHL. Herav 20 mål og 28 målgivende pasninger.
Fakta: Eliteprospects.com

Mer fra Dagsavisen