Sport

Vidar har poengmål for hver måned

Vidar har som mål om å unngå nedrykk, og for å klare det har laget satt seg interne poengmål for hver måned i årets sesong.

Følg RA Sporten på Facebook!

Vidar åpner årets sesong med en bortekamp mot Byåsen, og trener Morten Jensen sier at laget er avhengig av en god start.

– Vi har havnet i en vanvittig tøff divisjon, men jeg har forventninger om at vi skal være vanskelige å slå på Lassa. Vi har en del x-faktor i troppen, men det er alfa og omega at vi er med fra start. Det blir viktig å ta så mange poeng vi kan fra starten av, sier Jensen.

Han og laget har som målsetting å berge plassen, og for å klare det har de brutt ned sesongen i klare poengmål hver måned.

– Vi har analysert hver kamp vi skal spille, og brutt de ned til hver mange poeng vi trenger i de ulike kampene og hver måned for å holde oss. Med et synlig internt budsjettmål foran hver kamp og treningsøkt i sesongen vet vi alltid hvordan vi ligger an,  forteller Jensen.

LES OGSÅ: Slik skal Vidar løfte seg

Skiftet formasjon

Laget har gått over fra 4-3-3 til å spille 3-5-2 i løpet av vinterens treningskamper, for å prøve å bli mer kyniske i forsvar.

– Vi klarer ikke trylle på tre måneder, men jeg synes spillerne har tatt det nye spillesystemet og de individuelle arbeidsoppgavene på en god måte. Vi ønsker fortsatt å score masse mål, men må være mer kyniske i måten vi opptrer på, sier Jensen.

Han tror lagets største utfordring i år blir å være tålmodige nok.

– En kamp blir avgjort på 90 minutter, og vi trenger ikke åpne oss opp for å jage mål hvis vi kommer under tidlig i kampene. Vi har såpass mange matchvinnere i laget som ikke trenger mange sjanser, så hvis vi klarer å forsvare oss godt, vet vi at vi alltid har en mulighet til å vinne, sier han.

LES OGSÅ: Graver seg ikke ned tross 0-6

Mer fra Dagsavisen