Viking-trener Ian Burchnall innser at laget hans er under press. Foto: Carina Johansen/NTB scanpix

– Sommervinduet blir helt avgjørende

Viking-trener Ian Burchnall går langt i å antyde at spillerforsterkninger er helt avgjørende dersom laget skal berge plassen i årets Eliteserie.

Mandag røk Burchnalls mannskap 2–4 for Strømsgodset. Dermed er det seks poeng opp til Lillestrøm på plassen foran for tabelljumboen.

– Nå må vi begynne å vinne kamper. Vi kan ikke kontrollere alle de andre lagene, og hvordan de spiller. Vi kan bare kontrollere det vi selv gjør. Vi må bare fokusere på det, sier Viking-trener Burchnall til NTB.

LES OGSÅ: Langt nede etter ny stjernesmell

Han vedgår samtidig at det framstår helt avgjørende å finne økonomisk rom til forsterke spillerstallen i tiden som kommer.

– Absolutt. Sommervinduet er helt avgjørende for oss. Vi fikk aldri noe vindu i januar, på grunn av den økonomiske situasjonen i klubben. Jeg håper vi får armslag denne sommeren sånn at vi kan hente forsterkninger og gi stallen mer bredde, sier Burchnall.

– Har du noen konkrete spillere i kikkerten?

– Jeg har mange, men vi må først se hvordan budsjettet ser ut.

LES OGSÅ: Samholdet skal løfte Viking ut av knipen

Kan snu det

Den svake sesongstarten medfører også økt press på Viking-treneren. Nylig ble det i tillegg cupexit mot Egersund.

Konfrontert med at det nødvendigvis blir spekulasjoner rundt hans egen rolle i Stavanger i tiden som kommer, svarer Burchnall:

– Jeg kaster ikke bort energi på sånt. Det er en del av denne jobben. Men la oss være ærlige. Alle som gis de kortene jeg fikk da jeg tok denne jobben, ville skjønt at det kom til å bli vanskelig. Jeg visste det også. Og her er vi. Nå må vi jobbe hardt hver eneste dag. Det er alt vi kan gjøre.

– Preger de svake resultatene deg?

– Jeg kan gå hjem hver eneste dag og gråte meg i søvn, men det kommer ikke noe godt ut av det, smiler Viking-treneren.

– Kan dere snu dette?

– Jeg tror det, men det «one hell of a job». Og vi må starte så raskt som mulig.

LES OGSÅ: Burchnall slakter spillerne

Ikke for gode for nedrykk

Etter mandagens tap i Drammen uttalte Viking-keeper Iven Austbø til NTB at han mener årets Viking-lag er for gode til å rykke ned. Der er ikke trener Burchnall helt på linje.

– Ingen lag i denne ligaen er for gode til å gå ned. Vi må være mye bedre skal vi berge plassen denne sesongen, sier han.

Engelskmannen vil ikke være med på at tapet for Godset handlet om at spillerne hans ikke var påskrudd før på 0–4. Da overtok gjestene fullstendig og satte inn to trøstemål.

– Jeg tror ikke det handlet om at vi ikke var påskrudd. Spør du Godset-spillerne var nok dette deres beste kamp denne sesongen. De var svært sterke. Vi slet med å stå imot, så all ære til dem, sier Burchnall – og tilføyer:

– Jeg er særlig skuffet over de to målene i annen omgang. Da var vi ikke fokuserte nok. Hadde vi bare fått det første målet etter pause, kunne vi satt dem under press. Presset kom for seint.

Kommende søndag kommer Kristiansund på besøk til Stavanger.

LES OGSÅ: Burchnall glad for aksjonærstøtte