Ulf er i gang med å evaluere 2016 – og med å planlegge 2017. Bryne-spissen Bajram Ajeti er et av navnene som er av interesse hos de lyseblå. Samtidig vet ikke klubben helt sikkert om toppscorer Pontus Engblom forsvinner. Foto: Frode Olsen

Sandnes Ulf snuser på Ajeti

Sandnes Ulf erkjenner at Bryne-spiss Bajram Ajeti (27) er diskutert som en mulig nyervervelse til 2017-sesongen. Foreløpig er det likevel ikke tatt kontakt med noen potensielle nykommere.

Følg RA Sporten på Facebook!

Ajeti, som kom til Bryne fra Moss i sommer, har imponert for jærlaget som måtte ta den tunge veien ned i 2. divisjon. Han scoret ti mål på 12 kamper for Moss i 2. divisjon. I Bryne ble det fire mål på ni kamper. Prestasjonene hans er blitt lagt merke til.

– Det er gode spillere i Bryne. Ajeti er absolutt en av dem. Det er foreløpig ikke noen samtaler, men det er lett å peke på hvem som har vært gode her i området. Det er selvsagt interessant for oss, erkjenner daglig leder Tom Rune Espedal i Sandnes Ulf.

Ajetis kontrakt med Bryne løper ut etter sesongen. Det har ikke lyktes RA å komme i kontakt med spissen.

Evaluerte

Sandnes Ulf brukte lørdag og søndag til å svelge skuffelsen etter kvalifiseringstapet mot Kongsvinger. Mandag var planleggingen av 2017 i gang.

– Vi har sittet sammen med trenerapparatet i flere timer. Hele sesongen har ikke blitt evaluert, men vi har gått gjennom de første inntrykkene. Nå skal vi gjøre en grundig evaluering, se på rammene – og finne ut hvor vis skal hen, sier han til RA.

Klubben har mandag kveld styremøte og er rammer for 2017 et av temaene. Espedal erkjenner at de nok må forberede seg på litt lavere budsjett.

– Det blir nok ingen bomber i budsjettet, men vi må nok korrigere litt etter markedet. Klubben er nesten nødt til å ta hensyn til verden rundt. Det betyr nok en liten nedjustering fra i år.

LES OGSÅ: Hummervoll ferdig i Viking

13 mann på kontrakt

Så må klubben også gjøre vurderinger rundt spillerne på utgående kontrakt ut ifra hvilke rammer som legges.

– Disse var et tema på mandag og nå må vi ha samtaler med dem m temaet. Det vil skje fortløpende. Vi trener ut november, sier Espedal.

Klubben har 13 mann på kontrakt. Av dem som startet mot Kongsvinger lørdag er det Anel Raskaj, Aksel Berget Skjølsvik, Pontus Engblom og Steinthor Thorsteinsson som har utgående avtaler. Skjølsvik legger opp og Engblom vil fort forsvinne.

Seriens suverene toppscorer svarte ikke på RAs henvendelser mandag.

LES OGSÅ: Nekter å snakke om egen framtid

Uansett er Espedal klar på at klubben har en ganske god stall allerede. 13 navn er kontraktfestede alt nå. Klubben var gode i høst og ønsker ikke nødvendigvis å rive ned det som fungerte godt på slutten.

– Det vil handle om å finne stabilitet over en hel sesong. Vi må luke bort dumme smeller. Vi var jo laget med best målforskjell i divisjonen. Men vi slo ikke lag som Åsane og Bryne, sier Espedal.