Kent Håvard Eriksen og Sandnes Ulf tapte et svært jevnt oppgjør mot Ranheim, og røk dermed i første kvalifiseringsrunde til Eliteserien i år som i fjor. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Sandnes Ulf snublet i første kvalikkhinder

I et veldig jevnt oppgjør var det hjemmelaget som gikk seirende ut av kvalifiseringsduellen mellom Ranheim og Sandnes Ulf. Dermed er de lyseblås sesong over for i år, der klubben nok en gang mislykkes å rykke opp.

Følg RA Sporten på Facebook!

Etter å ha ledet laget i tre år, måtte Sæternes igjen se at Sandnes Ulf heller ikke i år klarte målet om opprykk.

– Vi avslutter sesongen veldig dårlig, med tre strake tap. Vi er lenge med i kampen om opprykk og gjør det bra lenge, men så glipper det totalt de siste to seriekampene. Når vi da ryker ut her i dag, har vi ikke levert en sesong som er god nok, sier Sæternes til Eurosport etter kampen.

LES OGSÅ: Sandnes Ulf kastet bort 3.plassen

– Utrolig surt og skuffende

Midtbanemann Remi Johansen var også fryktelig skuffet etter kampslutt.

– Det er en kamp som kunne bikket begge veier. Ranheim scorer, og det gjør ikke vi. Vi gjør en bedre prestasjon enn vi har levert i det siste, men det spiller virkelig ingen rolle når vi ryker ut. Nå er vi ute, og må trene og forberede oss mot neste år. Det er utrolig surt og veldig skuffende, men vi må bare riste det av oss, sier Johansen.

Før søndagens kvalifiseringsoppgjør i Ranheim hadde ikke Sandnes Ulf tapt for trønderne siden 2012, og den statistikken måtte forlenges hvis de lyseblå fortsatt skulle ha et håp om å rykke opp igjen til Eliteserien.

LES OGSÅ: Sæternes vil avlive kvalikkspøkelset

God Barli stoppet Ulf

Etter 30 heller sjansefattige minutter, tok det ordentlig fyr i Ranheim. Først snappet Sondre Sørlokk ballen fra Mads Nielsen og kom alene med Saku-Pekka Sahlgren. Den duellen gikk Sahlgren seirende ut av, og bare minutter senere er det keeperkollega Even Barli som skulle få det hett.

Først var Barli godt ute på et gjennomspill til Kjell Rune Selin, før han var oppe i krysset og slo vekk en livsfarlig stuss fra egen spiller. Barli fortsatte å frustrere Selin og Sandnes Ulf like før pause, da trønderen på topp hos Ulf ikke fikk til mer enn en slags tåspissavslutning etter nok et gjennomspill. Returen landet i beina på Roy Miljeteig, men den tidligere FKH-spilleren satte avslutningen midt på Barli.

Kent Håvard Eriksen og Sandnes Ulf kom også best i gang etter pause, men Eriksens forsøk på å skru ballen rundt en forsvarsspiller og i lengste hjørne gikk like utenfor. Like etter ga Eriksen ballen til Kristoffersen på 18 meter, men ryggsekken ble litt for tung og skuddet gikk et par meter over mål.

LES OGSÅ: Eriksen mener Ulf er godt rustet til playoff

Feilet igjen

Kvarteret før slutt ble Mats Lillemo spilt igjennom av innbytterkollega Kim Ove Riksvold, og han brukte kroppen for å presse seg foran Nicolai Geertsen. Lillemo rundet Sahlgren, og trillet ballen i det åpne målet.

Sandnes Ulf kastet inn Roger Ekeland og Axel Kryger på slutten av kampen, men til ingen nytte. Ranheim trakk det lengste strået, og Sandnes Ulf feilet igjen i forsøket med å rykke opp.

– Vi er selvsagt skuffet. Jeg synes vi gjør en ok kamp, men det glipper for oss en gang bakover. Da er Ranheim nådeløse, og de scorer på sjansene sine. Vi scorer for lite mål, men prestasjonen i dag er mye bedre enn de siste to seriekampene. Uten at det spiller noen rolle, sier Sæternes.

LES OGSÅ: Navnet på Ulfs nye stadion er klar