Roganytt

Politiet: Advarer mot ny bølge av telefonsvindel

Politiet i Sør-Vest ut med advarsel etter flere tilfeller av forsøk på telefonsvindel og bedrageriforsøk. Denne gang med digitalt manipulerte nummer som ser ut som det kommer fra politiet.

Politiet gikk torsdag kveld ut med en advarsel til folk etter informasjon om flere forsøk på telefonsvindel og bedrageriforsøk utført i den hensikt å skaffe seg sensitive personopplysninger.

– Svindlerne utgir seg gjerne å være fra politiet, banker eller lignende virksomheter. Nummeret det blir ringt fra, fremstår som et ekte telefonnummer, og ved søk på opplysningstjenester fremstår nummer å tilhøre virksomheten det ringes fra. Dette er digitalt manipulerte telefonnumre som IKKE tilhører politiet, banker eller lignende, advarer politiet.

Legg på og kontakt politiet

Politiet opplyser videre at verken politi, bank eller andre myndigheter etterspør personlige opplysninger av en slik karakter.

Dersom du opplever noe slikt er rådet klart:

– Rådet er å legge på samtalen. Dersom du er blitt utsatt for bedrageri eller svindel, er det viktig å kontakt bank og politi så raskt som mulig.

Se politiet.no for mer info om temaet.

---

Politiets råd: Stopp, tenk, sjekk

  • Ikke del BankID, passord, eller sensitive personopplysninger, dette gjelder uansett hvem som spør.
  • Spør etter navnet på den som kontakter deg og avslutt samtalen.Ta kontakt via virksomhetens offisielle kanaler. Svindlere utgir seg ofte for å være fra banken din eller politiet, og forfalsker telefonnumre,e-postadresser og SMS.
  • Vær forsiktig med å klikke på lenker i SMS og e-post. Søk heller opp nettstedet i stedet for å bruke lenken.
  • Vær varsom for de som bruker kjærlighet, investeringer og penger for å komme i kontakt med deg. Er noe for godt til å være sant, så kan det dessverre ende i svindel og bedrag.

---


Mer fra Dagsavisen