Stavanger

Vestre Platå-drapet: Den siktede mannen knytter seg til åstedet

Drapet skjedde i siktedes bolig. Den siktede mannen er varetektsfengslet i fire uker.

Den ene av de to siktede etter drapet på Vestre Platå lørdag kveld ble tirsdag varetektsfengslet i fire uker med brev-, besøks- og medieforbud. To av ukene er i full isolasjon.

De siktede er en mann i 30-årene og en kvinne i 50-årene. Begge er siktet for drap eller medvirkning til drap. Begge ble pågrepet i 02.00-tiden natt til mandag på en adresse på Forus i Stavanger.

Den siktede mannen var ikke til stede i Sør-Rogaland tingrett, rettssted Sandnes da kjennelsen ble avsagt. Fengslingsmøtet ble gjennomført som kontorforretning, altså skriftlig.

Det har ikke lyktes RA i å komme i kontakt med mannens forsvarer, Eitya Rehman, men til Stavanger Aftenblad sier hun at hennes klient samtykker til varetekt.

Hun sier også at mannen ikke har tatt stilling til skyldspørsmålet.

I kjennelsen mener retten at det er skjellig grunn til å mistenke mannen for drap.

Knytter seg til åstedet

Drapet ble begått i siktedes bolig på Vestre Platå i Stavanger.

I avhør har mannen gjort rede for foranledningen og knyttet seg og drapsofferet til stedet i timene og dagene før drapet skjedde.

Basert på vitneforklaringer er det en konkret mulighet for at andre medvirkere er på frifot, skriver retten i kjennelsen.

Kvinnens fengslingsmøtet er klokken 13.30 i Sør-Rogaland tingrett, rettssted Sandnes. Hennes forsvarer, Ørjan Eskeland, sa til RA mandag kveld at hun er frustrert over å være siktet i saken.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld. Hun er veldig uenig i siktelsen og at hun er pågrepet, sa Eskeland til RA.

Forsvareren ønsker ikke å gå i detalj i kvinnens forklaring.

Pågrepet natt til mandag

Det var ved 18.30-tiden lørdag kveld at politiet fikk melding om en alvorlig voldshendelse i en leilighet på Vestre Platå, nær Eiganes gravlund i Stavanger. Politiet fikk da melding om at det var avfyrt skudd. Politiet var på stedet ti minutter etter at meldingen om skudd ble mottatt. Politiet fant en mann i leiligheten som etter kort tid ble erklært død.

Cirka klokken 02.00 natt til mandag ble en mann i 30-årene og en kvinne i 50-årene pågrepet i en politiaksjon i Forus-området i Stavanger. I forkant hadde politiet fått konkrete opplysninger om hvor mannen kunne befinne seg.

På adressen i Forus-området var det også en kvinne, som politiet allerede hadde knyttet til saken. Det ble bestemt at også hun skulle pågripes og siktes.

Avdøde og én av de siktede, mannen, er begge kjent for politiet fra før. Politiadvokat Hagen vil ikke kommentere hvordan eller hva slags miljø det er snakk om. Hun vil heller ikke si noe om kvinnen tilhører det samme miljøet.

Mer fra Dagsavisen