Politikk

Stavanger-budsjettet legges fram fredag: Kommunedirektørens nye forslag klare

Kommunedirektøren i Stavanger, Per Kristian Vareide, legger i dag fram forslaget til handlings- og økonomiplan for de fire neste årene.

Handlings- og økonomiplanen, forkortet HØP, er den årlige rulleringen av Stavanger kommunes drifts- og investeringsbudsjett for 2023 og de påfølgende tre årene. Budsjettene inkluderer alt fra skatter, egenbetalinger og avgifter til bevilgninger, planlagt bruk av penger i de ulike tjenesteområdene til investeringer i bygg og anlegg. Den inneholder også en statusrapport om den finansielle situasjonen i Stavanger kommune, og gir en vurdering av effektene regjeringens forslag til statsbudsjett forventes å få for kommunens økonomi.

Handlings- og økonomiplanen 2023–2026 skal behandles i formannskapet 24. november, og budsjettet vedtas i kommunestyret 12. desember.

Per Kristian Vareides presentasjon starter klokken 09.00. I år er framleggelsen lagt til Stavanger Hall i Clarion Hotel Stavanger. RA oppdaterer med artikler om kommunedirektørens betraktninger og sentrale politikeres reaksjoner, og nyheter på områder som eiendomsskatt, egenbetalinger, investeringer og andre deler av Stavanger kommunes virksomhet på vår nettsider utover dagen.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen







Mer fra Dagsavisen