Færre avganger for buss og båt

Fra midnatt natt til mandag blir det helligdags- og ferieruter, opplyser Kolumbus.

Kolumbus opplyser i en pressemelding søndag at det fra mandag av blir reduserte ruter for buss og båt i regionen.

Selv om sjåfører og båtmannskap er fritatt fra karantenereglene, velger Kolumbus å ikke benytte seg av dette.  For likevel å kunne opprettholde et godt tilbud med redusert bemanningen blir det helligdags- og ferieruter fremover.

LES OGSÅ: Nav Rogaland: Forventer flere permitteringer

Dette for å forberede oss og være i forkant av at flere kan bli satt i karantene, melder Kolumbus.

 Forrige uke viste en markant nedgang i antall reisende på Nord-Jæren, noe som bekrefter at flere i Rogaland lytter til myndighetenes oppfordring og har hjemmekontor, karantene eller benytter seg av bysykkel, sykkel, går eller bruker egen bil, sier kommunikasjonssjef Grethe Skundberg.

LES OGSÅ: – De som er på hyttene sine må reise hjem

Avslutter kontant betaling

Det har i helgen vært hyppig dialog mellom de største mobilitetsaktørene i Norge for å komme fram til de beste løsningene.

– Det er ikke besluttet noe nasjonalt, men vi har søndag vært i dialog med våre operatører der vi har informert om at det ikke blir betaling om bord, og at passasjer må kjøpe billett på forhånd. Denne ordningen ble innført på busser fredag og fra i morgen på våre ferjer eller hurtigbåter.

Kolumbus arbeider med en ny betalingsløsning på ferjene som er lik den vi har på hurtigbåt. Inntil denne fungerer, vil det ikke bli tatt betaling om bord.

LES OGSÅ: Go-Ahead innstiller lokaltog