Nav Rogaland: Forventer flere permitteringer

Dette har du krav på dersom du blir permittert.

Nav Rogaland går nå ut med informasjon både til arbeidsgivere som må permittere og arbeidstakere som blir berørt i kjølvannet av koronaviruset som setter et stadig større preg på hele samfunnet. 

 – Vi forventer at flere bransjer i Rogaland blir nødt til å permittere som følge av situasjonen rundt koronaviruset, og merker allerede økt pågang. Vi er rigget for å ta imot henvendelser fra arbeidsgivere som har spørsmål om hvordan de skal gå frem, sier direktør i Nav Rogaland, Merethe P. Haftorsen.

LES OGSÅ: Legevakten: Hvem trenger koronatest?

Oppdatert info på Navs nettsider

Nav oppfordrer alle arbeidsgivere som vurderer permitteringer, om å sjekke ut oppdatert informasjon på nav.no.

Markedsavdelingene i Nav Rogaland er i beredskap og veileder arbeidsgivere på telefon ved behov. Kontaktinformasjon finner man på nettsidene våre.

–  Vi følger situasjonen nøye, og vurderer fortløpende hva vi må gjøre for å tilpasse oss situasjonen, og om det er behov for spesielle tiltak fra vår side, sier Haftorsen. 

LES OGSÅ: – Folkelig angst og frykt skaper hamstring 

Ikke oppsøk Nav-kontor

Nav-direktørene presiserer at arbeidsgivere ikke må be sine arbeidstakere om å henvende seg til sine lokale Nav-kontor.

All informasjon knyttet til registrering og søknad om dagpenger og andre ytelser finner man på nav.no.

Dersom man ikke har tilgang på digitale verktøy, kan man ringe Navs kontaktsenter på 55 55 33 33.

–  Foreløpig har vi ikke oppdaterte tall for hvor mange varsler om permitteringer og oppsigelser som har kommet i Rogaland, sier Haftorsen. 

LES OGSÅ: Nye retningslinjer for koronakarantene

Forventer flere søknader om dagpenger

Nav forventer stor pågang på søknader om dagpenger fremover. Derfor er det svært viktig at folk registrerer seg korrekt, og at søknaden om dagpenger blir riktig utfylt og alle vedlegg inneholder god og riktig informasjon.

Da kan behandlingen av søknad om dagpenger gå raskere.

– Her trenger vi både arbeidsgivernes hjelp, ved at de setter seg godt inn i hva de skal gjøre på forhånd, og hver hjelp fra hver enkelt arbeidstaker når den skal registrere seg og sende elektronisk søknad om dagpenger, sier Haftorsen og legger til:  

– Mange ringer oss med spørsmål om permitteringer og sykepenger ved fravær eller karantene. Igjen er det viktig å poengtere at oppdatert og korrekt informasjon finnes på nav.no. 

LES OGSÅ: 232 SUS-ansatte i karantene