Nyheter

Stokkebø med Høyre-hegemoniet for fall-kritikk

- Høyre er det klart største partiet i både Stavanger og Rogaland, sier Aleksander Stokkebø, som kom inn på Stortinget.

På Aps valgvake mandag svarte Torstein Tvedt Solberg følgende på spørsmål om han tror Ap kan få fotfeste i Stavanger. Ap tok over ordførerkjedet etter 24 år med Høyre-styre i energihovedstaden etter forrige kommunevalg.

– Høyre-hegemoniet står for fall i Stavanger. Vi ser et Høyre-fall over hele fjøla, sa Tvedt Solberg.

Det får Stokkebø til å reagere.

– Først og fremst vil jeg gratulere Ap med flertall nasjonalt, men at Høyre står for fall i Stavanger er i beste fall kreativ historiefortelling. Høyre er det klart største partiet i både Stavanger og Rogaland. I Stavanger er det også borgerlig flertall. Det er tydelig at Ap og det røde flertallet har mistet støtten i byen vår, sier Stokkebø til RA.

Han viser til at Høyre har gode valgkretser rundt i Stavanger, og trekker blant annet fram hans egen Hafrsfjord, hvor hele 13,6 prosentpoeng skiller partiene.

– Det er flere kretser hvor Høyre rykker fra. Selv om det ikke ble stang inn i stortingsvalget, gir de lokale resultatene oss sterk motivasjon til å gå inn i den lange valgkampen mot lokalvalget, slik at vi får et skifte i Stavanger. Fire år er mer enn nok!

Høyre får fire mandater fra Rogaland. Selv om Ap fikk flertall, tapte de ett mandag i Rogaland, og er nå nede på tre mandater.

Stokkebø er fjerde mandat for Høyre i Rogaland.

– Forrige stortingsvalg var det egentlig stang ut, selv om jeg til slutt kom inn som vara for Bent Høie. Denne gangen var en klar stang inn for min del og et eget fast mandat, sier han.

Mer fra Dagsavisen