Nyheter

Millioninvestering i øl

Salikatt Bryggeri på Åsen gjør sin største investering – ny tappelinje for boksøl til en prislapp på én million kroner.

– Dette er et kjempeløft for oss. En milepæl, og en stor investering, sier daglig leder, Bjarte Halvorsen, i Salikatt Bryggeri til RA.

I bryggeriets lokaler på Åsen er det nå installert ny tappelinje for boks, ny kompressor og topp måleutstyr for oksygen.

Rundt en million kroner har gått med totalt.

Den nye tappelinjen er på plass på Åsen. Foto: Salikatt Bryggeri

For Salikatt, som startet opp for tre år siden er investeringen det største løftet de har foretatt så langt.
– Helt klart. Vi har ingen økonomiske støttespillere i ryggen, vi hører ikke til et konsern og ingen butikkjede eier oss. Disse investeringene kommer fra egen drift, som nå brukes til nye investeringer. Vi er veldig fornøyde med å ha fått dette til, sier Halvorsen.

LES OGSÅ: Her er byens nye håndverksbryggeri

Hever kvaliteten

Bakgrunnen for investeringen er blant annet et ønske om å heve kvaliteten på produksjonen. Med toppmoderne utstyr på plass vil kvaliteten også øke.

– Kvaliteten på ølet vårt har vært høy, det er ikke det, men vi ønsker å forbedre oss hele tiden. Tidligere har vi tappet på mobil tappelinje. Når vi nå har fått denne på plass gir det mye større rom for å finpusse prosessen og forbedre produksjonen, sier Halvorsen til RA.

LES OGSÅ: Frp vil utdanne ølbryggere i Stavanger

Stor etterspørsel

Investeringer i nytt utstyr fører også til økt produksjon av håndverksøl på Åsen.

– Vi får større kapasitet, og bedre utnyttelse av tankene våre. Siden starten for tre år siden har vi økt produksjonen gradvis. Med den nye tappelinjen øker vi igjen med rundt 50 prosent, sier Halvorsen.

Han er imidlertid ikke redd for overproduksjon.

–  Helt fra vi startet opp har etterspørselen vært større enn produksjonen. Vi har slitt med å levere nok øl. Det er veldig gledelig, og økningen vi nå ser for oss gjør nok ikke mer enn å tilfredsstille etterspørselen vi allerede vet at er der, sier han.

LES OGSÅ: – Små ølprodusenter kveles av dagens regler

Takker kundene

Salikatt offentliggjorde nyhetene på sine Facebook-sider denne uken.

Der benyttet bryggeriet også anledningen til å takke både privatpersoner, butikker og skjenkesteder som kjøper produktene.

– Vi er evig takknemlige for kundene vi har. Det er de som gjør det mulig for oss å investere og utvikle oss.