Navn i nyhetene

− Aktuelt med Madrid, men det finnes flere klubber der

Det sier Therese Sessy Åsland om Real Madrid-ryktene. Les mer om hennes tanker om eventuelt klubbytte, og hva hun ønsker seg kunne endret seg i fotball-sporten.

Hvem: Therese Sessy Åsland (27)

Hva: Midtbanespiller for Brann i Toppserien, og var med bergenserne å vinne både serien og cupen i 2022.

Hvorfor: Søndag meldte den spanske sportsavisen Marca at Real Madrid er på jakt etter talentet fra Stavanger.

Du har hatt en fantastisk vekst i idrettskarrieren din, og nå skriver en spansk avis at selveste Real Madrid er interessert. Hvordan opplever du det?

− Det er selvfølgelig gøy å bli lagt merke til. Men nå har det vært interesse fra flere steder, og vi må tenke på hvor jeg kan utvikle meg og hva som er best personlig for å kunne bli så god som jeg ønsker.

Hvor aktuelt er det for deg å gå til Real Madrid?

− Dette er en prosess med flere parter involvert. Det er aktuelt at Madrid som by er neste stoppested, men det finnes flere klubber i Madrid.

Er eventuelt klubbytte en mulighet for deg å leve godt av fotballen, og har du levd utelukkende av den tidligere i karrieren?

− Jeg har levd av fotballen siden 2020 da jeg gikk til Kristianstad i Sverige, så jeg kommer å fortsette å leve av fotballen i neste fase også.

Hvordan vil du oppsummere sesongen din 2022, både oppturer og eventuelle nedturer?

− Høsten har vært et eventyr med mange kule kamper, samt gull i serien og cupen. Jeg startet året med å ha korona to ganger, så mye sykdom gjorde at kroppen ikke var helt på lag. Heldigvis kom det en pause i sommerferien, og da fikk jeg hvilt og trent bra, slik at jeg ble klar før høstens festligheter. Jeg er altså veldig stolt over at jeg klarte å snu det, at kroppen begynte å spille på lag igjen med meg, og at jeg fikk vist hva som bor i meg.

Har du fulgt med på VM i Qatar?

− Ja, jeg har fulgt med, og heiet på Argentina, siden dette mest sannsynlig er Messis siste store mesterskap. Så jeg er veldig glad at han og Argentina fikk gull.

Hvis du kunne fått ett ønske oppfylt som ville endre noe i fotballen, hva ville det vært?

− Jeg ville ønsket at jenter og gutter var likestilt, og at vi som jenter/kvinner ikke trenger å kjempe hvert år for at ting skal bli bedre, men at ting bare var helt likt på alle plan.

Hva er målene dine idrettsmessig for 2023?

− Målet for 2023 er å bli enda bedre fotballspiller.

Så et fast spørsmål til slutt: Hvem ville du helst sittet fast med i heisen?

− Jeg ville sittet fast med Erling Braut Håland. Kanskje han kunne gitt meg noen tips om denne lasagnen som gjør at han scorer hatrick annenhver kamp.

Mer fra Dagsavisen