Luktet på Nystroms rekord

Jacob Lagacé scoret tre, men kunne like gjerne tangert eller slettet klubbrekorden til Eric Nystrom da Oilers holdt målfest mot Stjernen.

Etter en svak start, hvor Oilers lå under 2-0 for laget som nylig sparket treneren, tok det fullstendig av i DNB Arena.

Målfesten endte med 8-4 til hjemmelaget og i begivenhetenes sentrum var, som så mange ganger før denne sesongen, Jacob Lagacé.

Mannen med gullhjelmen satte inn tre pucker, og hadde definitivt mulighetene til å tangere klubbrekorden for flest scoringer i en Get-liga kamp. Den tilhører den tidligere NHL-stjernen Eric Nystrom og ble satt i den legendariske 9-3-seieren mot VIF i 2012. Han hadde fire mål, men også tre assister i den kampen. Sju er for øvrig også poengrekord.

Sier du det? Er det Nystrøm som har den? Søren! Den rekorden ville jeg likt å ha. Jeg tenkte også på mulighetene for å sette nummer fire og nummer fem, men ble for uegoistisk. Jeg ønsket at de andre også skulle få scoringer siden jeg hadde tre, sier Lagacé til RA.

Han erkjenner at han kanskje hadde skutt selv om han hadde vært klar over rekorden. Han hadde også masse tid. Hat trick var i boks alt før halvtimen var spilt.

Men på slutten av kampen ble det mindre istid på vår rekke ettersom vi hadde kontroll. Da fikk jeg færre sjanser og det er greit nok ettersom vi ledet, sier Lagacé - og legger til at han misset hat tricket for åpent nett også tidligere i år mot Stjernen.

Han var etter kampen ikke fornøyd med det defensive. Spesielt i starten. Angrepsesset tror nok Oilers undervurderte Stjernen litt - til tross for en overbevisende 6-2-seier over MS i forrige runde.

Likevel gledet han seg vel så mye over at scoringene kom.

Det kommer ofte en slik kamp etter en lengre periode hvor du har slitt med å score. Det er bare å nyte det. Selvtilliten vår har nok vært lav.

Burlon med tre assister i comeback

Oilers håpet på forhånd at det skulle hjelpe på det offensive å få playmakerbacken Brandon Burlon tilbake fra skade. Det gjorde det definitivt. Selv om han var rusten serverte han tre målgivende pasninger i comebacket.

Klart han merker så mange uker ute, men jeg syntes han vokste ut over i kampen, sa Lagacé - før han måtte haste i dopingkontroll.

Dit havnet også Burlon og flere av de andre etter kampen.

Burlon har denne sesongen vist seg som den store Stjernen-dødaren. Han hadde sju poeng på tre kamper før dette. Nå står han med ti på fire mot Fredrikstad-klubben.

Fornøyd Bjorkstrand

Selv om trener Todd Bjorkstrand åpenbart ikke likte starten på kampen, og mye av det defensive spillet, valgte han å trekke fram det positive etterpå.

Vi har slitt med å score. Det gjorde vi noe med i dag. Så scoret vi to i overtall og to i undertall i dag. Det skal vi ta med oss. "Special teams" er viktig. Først og framst handlet dette om å vinne. Det gjorde vi.

Han gledet seg også over Burlons comeback og ser sammenhengen med at laget skapte mer.

Han er en offensivt back som setter opp mye smarte trekk. Det var veldig fint å ha ham tilbake nå.

Ishockey, Get-ligaen
Oilers – Stjernen 8-4 (2-3, 4-1, 2-0)
DNB Arena, 3613 tilskuere
Mål: 1. periode: 0-1 (4.10) Peter Lindblad (Daniel Trnavsky, David Hallström), 0-2 (9.33) Trnavsky (Lindblad, Joacim Sundelius), 1-2 (9.42) Jacob Lagacé, 2-2 (10.53) Lagacé (Daniel Rokseth, Brandon Burlon), 2-3 (19.48) Niklas Bröms (Trnavsky, Albind Lindgren).
2. periode: 3-3 (26.38) Robin Mathisen (Thomas Berg-Paulsen, Jørgen Kvål), 4-3 (29.43) Lagacé (Markus Søberg), 4-4 (31.39) Lindblad (Trnavsky), 5-4 (33.42) Jonas Djupvik Løvlie (Gregory Mauldin, Patrick Ulriksen), 6-4 (35.07) Mats Larsen Mostue (Mario Lucia, Stephan Vigier).
3. periode: 7-4 (45.56) Johannes Johannesen (Rokseth, Burlon), 8-4 (51.29) Kristian Forsberg (Burlon, Lucia).
Dommere: Owe Lüthcke, Ringerike og Petter Bjerkan Bakken, Rosenborg.
Utvisninger: Stavanger 7 x 2 min. Stjernen 7 x 2 min.
Skudd: 41-19