Stavanger

Lager drømmemåltid

Norges beste råvarer er satt sammen til et måltid. Det serveres til 300 gjester i kveld.

I flere måneder har jakten på Norges beste råvarer og matprodukter pågått.

Fireretters meny

I kveld presenteres vinnerne i kategoriene «Årets råvare land», «Årets råvare sjø» og «Årets produkt» under en stor middag i Stavanger Forum.

- Det blir en fireretters festmiddag. Det blir en feiring av norske råvarer, sier utviklingssjef Frode Berge i Næringsforeningen Stavanger-regionen.

Allerede er det kåret tre vinnere i alle landets fylker. Gastronomisk Institutt har hatt ansvar for å sette sammen en meny som gjenspeiler de 51 fylkesvinnerne.

- Alle produktene skal vises fram, og det skal være så naturlig som mulig, sier Daniel Rouge Madsen på GI.

- Det beste av det beste

Harald Osa har ledet prosjektet gjennom Stiftelsen Norsk Matkultur.

- For å lage Det Norske Måltid med Norges beste råvarer trengs de beste kokkene til å stå for gjennomføringen. Dette blir det beste av det beste, sier Osa.

Næringsforeningen i Stavanger-regionen eier konkurransen, Stiftelsen Norsk Matkultur er prosjektleder og Kokkemesteres Landsforening har ledet de fylkesvise konkurransene.

- Vi jobber strategisk for å videreutvikle næringene som er viktige i regionen. Denne prisen henger høyt og det er en sterk anerkjennelse spesielt for de nasjonale vinnerne, men også for dem som får hederlig omtale, sier Berge.

Dette er andre gang konkurransen arrangeres.

- Dette er unikt i internasjonal sammenheng. Jeg vet ikke om andre steder det arrangeres denne type kåringer, sier han.

Mer fra Dagsavisen