Stavanger
Kvadrat får eget ølpol
Vinmonopolet tester prøveprosjekt i ølbyen Sandnes.

Få nyhetsbrev fra Dagsavisen. Meld deg på her!
Vinmonopolet på Kvadrat selger mest øl av alle Vinmonopolbutikkene i hele landet. Derfor var det naturlig at Vinmonopolet valgte Kvadrat når de åpner to ølpol i landet. Den andre butikken er i Trondheim. Det var Adressa som først omtalte saken.
– Vi gleder oss veldig. Rogaland har en sterk kultur for øl og hjemmebryggeri. Interessen har alltid vært stor, forteller Martin Våge-Hansen, butikksjef på Kvadrat, til RA.
Skal inn i eksisterende butikk
Ølpolet skal inn i den eksisterende butikken. Tydelig merket som en ølavdeling. Planen er å åpne før påske.
– Da skal vi kunne tilby 400 forskjellige ølmerker. Det blir stadig utskiftninger. Folk liker å prøve nye øltyper. Vi kommer også til å toppe tilbudet rundt de ulike sesongene, som jul, forteller butikksjefen til RA.
Kommunikasjonsdirektør i Vinmonopolet, Halvor Bing Lorentzen, bekrefter at det er stor interesse for øl i Sandnes-distriktet.
Ølfolket krever mer
– Interessen for øl har økt noe veldig de siste årene. Kundene har mer kunnskap. De stiller spørsmål og krever mer. Da er det kjekt å kunne tilby et enda bedre utvalg. Jeg vil tro vi firedobler sortimentet på Kvadrat, sier Bing Lorentzen til RA.
Han håper å nå ambisjonen om å åpne før påske.
– Mye skal stemme. Vi vet ikke helt hvordan det skal se ut, men vi er i gang med tegninger og skisser, forteller Bing Lorentzen.
I utgangspunktet skal prøveprosjektet pågå ett år.
– Deretter skal vi evaluere prosjektet og se om vi skal utvide til andre butikker i landet, sier kommunikasjonsdirektøren, som forteller at Vinmonopolet også har planer om å åpne ølpol i Oslo.
Spesialbutikk frykter ikke konkurranse
I Sandnes sentrum, i Bystasjonen, er ølbutikken Det Gode Brygg. Medeier Thor Ståle Johnsen ønsker Vinmonopolets ølpol velkommen. Han er ikke redd for konkurransen, da Vinmonopolet kun har lov til å selge øl med over 4,7 alkoholprosent. Det Gode Brygg selger øltyper fra 4,7 prosent og nedover.
– Vi supplerer hverandre. Det er bare positivt at det rettes ekstra oppmerksomhet på godt øl. Det får opp interessen. Vi har kunder med «polposer», og vi anbefaler produkter de har, sier Johnsen, som har mellom 250 og 300 øltyper i sin butikk til enhver tid. Det Gode Brygg startet for litt over ett år siden.