Nyheter

What's Brewing åpner billettsalget i mars

Syv måneder før den tredje utgaven av ølfestivalen What’s Brewing åpner dørene legges billettene ut for salg. Og du må trolig være raskt ute.

I fjor forsvant alle billettene i løpet av sommeren. Ølhunder med og uten skjegg fløy inn fra Malaysia, Litauen, Brasil, Australia og gud vet hvor.

I år starter billettsalget enda tidligere, 31. mars. For ordens skyld, det hele går av stabelen 21. og 22. oktober.

Billettfest

– Vi slipper billettene 31. mars og markerer dette med en liten fest på ølbaren Øst hvor vi serverer øl fra noen av bryggeriene som skal komme til Stavanger til høsten. I fjor ble det utsolgt for billetter i august, og vi er spente på responsen i år, sier en av ildsjelene bak What’s Brewing, Andreas Melvær til RA.

Festivalen har ingen sponsorer og inviterer heller ikke store industribryggerier. Likevel går driften angivelig med fin margin. Og når gjengen som står bak i tillegg trives med det de gjør, ruller de ut den tredje festivalen i rekken.

I år som i fjor går festivalen over to dager. Det er plass til litt i overkant av 1000 øltørste hver dag. Kø og trengsel skal festivalpublikummet på Tou Scene skånes for.

Lovendring

Det publikum ikke skal skånes for er godt øl. Og i år er det for første gang lov å annonsere hvilke bryggerier som kommer.
– I vennegjengen som driver festivalen er det en advokat ved navn Christian Friestad som skrev et forslag til endring av alkoholreklameforbudet da dette var på høring. Endringen som ble tatt opp i loven gjør det i år for første gang mulig for oss å fortelle om hvilke bryggerier som kommer, forteller Melvær.

Luksusproblem

Hvem disse bryggeriene er vil festivalen ikke gå ut med ennå. Men det skal ikke være hvem som helst.
– Vi har ikke listen på plass helt, men vi kan med sikkerhet si at det blir noen av verdens aller beste spesialølbryggerier. Vi har nå et luksusproblem. Det er veldig mange bryggerier som ønsker å komme, men vi vil holde festivalen i en håndterbar størrelse og fri for dokø, ølkø og trengsel, sier Melvær.

Mer fra Dagsavisen