Stavanger

Inge Anda åpner nytt spisested

Etter mange år som reisende kokk åpner Inge Anda igjen eget spisested i Stavanger sentrum.

Onsdag kunngjorde Inge Anda på Facebook at han skal åpne nytt spisested.

Navnet er Sjå Inge og beliggenheten er Østervåg 30, lokalet der Le Café Francais tidligere holdt til.

LES OGSÅ: Le Café Francais i Østervåg er konkurs

– Jeg innrømmer at jeg har vært noe nervøs for å gå i gang med et eget sted igjen. Derfor var det kjekt å se den enorme positive responsen jeg fikk fra folk på Facebook, sier Anda til RA.

Anda er uten tvil en av byens dyktigste kokker og startet karrieren på Jans Mat & Vinhus, før han overtok som kjøkkensjef på Mortepumpen på Hotell Atlantic etter Charles Tjessem.

Eget før

Siden den gang har han hatt sine egne restauranter i form av Chez Inge på Skagen og Villa Inge ved Breiavatnet.

De siste ti til tolv årene har han jobbet som reisende kokk i tillegg til at han har drevet med matkurs.

– Jeg har vært på utkikk etter et eget sted i mange år, men har ikke funnet den rette plassen før nå. Dette er optimalt. Det dreier seg om beliggenhet, beliggenhet og beliggenhet – og selvfølgelig gode produkter. Det nytter ikke å komme her og bare selge vafler, sier Anda til RA.

Lokaler som har alt

Anda tok kontakt med huseier i slutten av november i fjor.

– Jeg vet at det har vært mange som har vært interessert i lokalet, men den 22. desember fikk jeg vite at de gikk for meg og dette tror jeg blir helt fantastisk. Jeg gleder meg utrolig til å få et eget sted igjen etter å ha vært så mange år på veien, sier Anda.

Når det gjelder beliggenheten, sier Anda at lokalet han flytter inn i har alt.

LES OGSÅ: Ny restaurant: Mat og øl På Kornet

– Store vinduer, god plass, her er det mye folk, mange turister om sommeren og godt med parkeringsplasser i nærheten. I det hele tatt er det enormt sentralt, sier Anda.

Syndige desserter

Anda vet ikke helt hva han skal kalle Sjå Inge.

– Det blir en slags kafé, et konditori, et sjokoladeverksted, suppested, et lite bakeri, catering, takeaway og uteservering, men ikke restaurant, sier Anda.

Sjå Inge vil være stengt på kveldstid med unntak av matkurs og festlige lag.

LES OGSÅ: Satte tennene i en smak av Tyrkia

– På sikt kan dette forandre seg, men i starten holder vi bare åpent på dagtid, sier Anda og fortsetter:

– Dette blir mitt eget løp. Jeg får anledning til å gjøre det jeg har hatt lyst til hele livet. Bake, lage gode supper, god mat og ha en arbeidstid jeg kan leve med, sier kokken.

Utviklet nye retter

Ifølge Anda har han prøvebakt og utviklet retter til det nye spisestedet i flere måneder.

2. mai skal alt være klart til åpning av Sjå Inge.

Og da kommer det garantert til å bli folkelig.

Anda lover noen forbipasserende at det i tillegg til alt det andre også blir mat med poteter, store mengder med saus og syndige desserter.

– Du vet, jeg er fra Jæren, sier han.

LES OGSÅ: Sto i kø for å spise burgere

Mer fra Dagsavisen