Stavanger

Hinna overrumplet Ålgård:Storseier til slutt

Hinna-jentene sjokkåpnet da Ålgård gjestet Hetlandshallen sent torsdag kveld. Etter ti minutters spill ledet hjemmelaget 9-2. Til slutt ble det komfortabel 26-17 seier.

Bilde 1 av 3

Håndball, 2. divisjon damer:
Før kampen var det lite som tydet på at Ålgård skulle gå på en smell i Hetlandshallen mot tabellsvake Hinna. Vertene tapte for ikke så lenge siden for SIF i den samme hallen, og Ålgård slo nylig SIF-jentene.

Brukte få spillere
– Jentene spilte en solid kamp. De presterte på et jevnt bra nivå hele kampen. Det har vi slitt mye med tidligere, påpeker Hinna-trener Espen Særvoll overfor RA.

Særvoll toppet laget det aller meste av kampen, og noen av de faste hang litt med tungen midtveis i 2. omgangen.

– Ja, jeg gjorde det. Det er ikke bare på grunn av ujevn spillerstall. Vi har kamp med laget i 3. divisjon, og må fordele litt for å ha et bra mannskap der også, forteller Espen Særvoll.

Solid keeperspill

Hinna-jentene gjorde en voldsom laginnsats hele kampen, og spesielt i forsvar var arbeidet jevnt fordelt. Spillere som Anne Christine Lode, Ingrid Stangeland og Lena Larsen dro det tyngste lasset offensivt, men flere av 1996-årgangen viste ferdigheter i løpet av kampen.

Keeper Ragnhild Frimannslund var i høyeste grad delaktig i at Ålgård aldri fikk kontakt med det offensive Hinna-laget. 20-åringen vartet opp med mange redninger, spesielt i den viktige startfasen.

– Dette var skikkelig gøy. Men så hadde jeg et meget bra forsvar foran meg også, smiler Frimannslund og dulter borti Lena Larsen som spiller i midtforsvaret.

Med denne seieren kan Hinna sikte seg et hakk eller tre oppover på tabellen igjen etter en litt tung periode. På tabellen er de i hvert fall byens beste kvinnelag.