Denne ballen havnet ikke i mål, men på 55 skudd har Iven Austbø sluppet inn 22 mål i serien. I fjor på samme tid var det 12 innslupne mål.

Fornøyd tross 22 baklengs

22 ganger har han plukket ballen ut av nettet bak seg så langt. I fjor var tallet 12 på samme tid.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Jeg er ganske fornøyd med egne prestasjoner til nå i serien, til tross for 22 baklengs, sier Iven Austbø til RA.

Han og elleve andre spillere gjennomførte onsdag formiddag en lett treningsøkt ved stadion.

– Det er en kamp jeg ikke er fornøyd med, og det er kampen mot Brann. Vi ledet 1-0, men jeg kunne nok gjort noe med baklengsmålet.

– For gode til nedrykk

Viking fikk seg en sjelden opptur da de vant 2–1 mot Kristiansund. I kampen før, mot Stabæk hvor det ble tap uttalte Austbø at Viking var for gode til å rykke ned. Den uttalelsen står han ved.

– I mitt hode er troppen vi har for god til å ta et steg ned. Det mener jeg fortsatt.

I trenergarderoben sitter keepertrener Kurt Hegre. Han støtter ikke Austbøs uttalelser.

– Alle skal mene hva de vil, men jeg er ikke enig. Klart at Viking kan rykke ned, det er bare knallhard jobbing som gjelder – og det gjelder alle på banen, sier Hegre.

Mer skudd på seg

Vikings keepertrener fører statistikk på alt som har med en keeper å gjøre. Hegre forteller at Iven Austbø er en aktiv keeper.

– Han er bevegelig og mye med i spillet. Det er en styrke. Denne sesongen har han fått en del mer skudd mot seg enn på samme tid i fjor. Innsatsen mellom stengene har vært bra for Iven. I flere kamper har vi sett problemer bakover på banen, da ligger det også til rette for scoringer imot.

LES OGSÅ: Disse bør Viking vurdere

Tallene fra keepertreneren viser at Vikings sisteskanse har fått 55 skudd mot mål til nå, mot 46 på samme tid i fjor.

– Når vi er et bunnlag blir det også mer å gjøre for meg. 22 innslupne mål er mye, men jeg tar også med at 33 av skuddene er redninger, sier Austbø.

Trenger 25–30 poeng

Denne uke er det pause i serien på grunn av landskamp. Når neste serierunde spilles skal Austbø og resten av laget til Åråsen. Vanskelig bortekamp mot Lillestrøm og Arne Erlandsens gutter.

– For oss blir hver eneste kamp tøff i den situasjonen vi er i. Jeg og resten av laget har troen på at vi skal klare dette.

– Hvor mange poeng tror du at Viking trenger for å berge plassen?

– Vi har mange kamper igjen, men denne sesongen tror jeg det skal være nok hvis vi klarer å ende på mellom 26 og 30 poeng. Det er mange kamper igjen.

LES OGSÅ: Hylles av Burchnall

Det har Austbø rett i. Før overgangsvinduet åpner 21 juli skal Viking i tur og orden spille mot Lillestrøm (b), Haugesund (h), Molde (b), Sogndal (h) og Odd Grenland (b).

– Vi har ikke satt oss noe poengmål før sommerferien. Vi går for seier i hver kamp. Klarer vi bare ett poeng så går vi for seier allerede i neste kamp, avslutter en optimistisk keeper.