Kristian Johansen, etterforskningsleder ved Stavanger politistasjon, er med i kveldens arbeid på Metropolis for å forebygge voldtekter.

Forebygger voldtekter

50 personer var torsdag kveld samlet på ungdomshuset Metropolis for å lage plakater for å hindre voldtekter i Stavanger.

Det er Stavanger kommune, politiet og fylkeskommunen som går sammen i kampen mot voldtekter. Derfor arrangeres det seminar på Metropolis.

Voldtektsseminaret er planlagt lenge, og har ingenting med anklagene om voldtekt av den 17 år gamle jenta på Rogaland Venstres årsmøte forrige helg.

- Det kan imidlertid vise hvor aktuelt og viktig temaet er å jobbe med, sier Kristian Johansen, etterforskningsleder ved Stavanger politistasjon til RA. Han er blant fagpersonene som er til stede på seminaret.

Rundt 50 personer er samlet der torsdag kveld, for å finne fram til gode slagord å skrive på fire ulike plakater. Plakatene skal henges opp på utesteder, videregående skoler, fritidsklubber og kinoer.

- Kreative hoder lager slagferdige meldinger til potensielle overgripere og ofre, sier Svein Helland Sivertsen, koordinator for samordning av lokale, kriminalitetsforebyggende tiltak (SLT) i Stavanger kommune.

Har du tips til gode slagord? Kom med dem i kommentarfeltet under saken!

Voldtektsutvalget har kommet fram til at mellom 8000 og 16.000 voldtekter og forsøk på voldtekt finner sted i Norge hvert år. Det betyr at bare én av ti anmelder voldtekten eller voldtektsforsøket til politiet.

- Vi ønsker å sette voldtekt på dagsorden. Menn har et ansvar, og vi vil gi klar beskjed om at dette ikke er greit, sier SLT-koordinatoren.

- Samfunnsutviklingen viser hvor viktig det er å ha voldtekt på agendaen, sier etterforskningsleder Johansen.

- Målet er at disse plakatene skal forebygge voldtekter, legger Helland Sivertsen til.