– Et par tonn av skuldrene mine

Ingenting gledet trener Bjarne Berntsen mer enn det som skjedde etter 80 minutter av fotballfesten mot Mjøndalen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Da fikk endelig  Johnny Furdal gjøre det han har drømt om siden han var liten gutt nemlig å score mål i eliteserien.

33-åringen var iskald på en retur fra Ylldren Ibrahimaj og satte ballen kontrollert i mål.

Jeg synes det var jæklig kjekt at Johhny fikk det målet. Da Ylldren misset var jeg glad for at ballen nådde Johnny. Sånne bommer han ikke på, sier Berntsen og fortsetter:

Den scoringen unnet jeg ham virkelig etter den langvarige skaden og med den store konkurransen vi har om plassene.

Eneste stort smil

Selv var Furdal et eneste stort smil etter kampen. Det er han forsåvidt til vanlig også, men det var ekstra stort etter 4-1-seier og den nevnte scoringen.

Det var deilig å få satt den. Det var  et par tonn som gikk av skuldrene mine. Det ville vært svært kjedelig å ikke kunne fortelle kidsa at jeg har scoret i Eliteserien som midtbanespiller, sier han til RA.

Han fikk også være kaptein i landets øverste divisjon for første gang.

Det ble spøkt om at jeg var et 56. valg ettersom Bjarne sparte så mange spillere. Han endte opp med å velge den kjekkeste, sier en glisende Furdal.

Veteranen legger ikke skjul på at dette betød enormt mye for ham. Mannen som dominerte fullstendig i fjor har møtt motgang med skader i år som ikke stod i boken.

Nå er han i ferd med å finne tilbake. Blant annet kjørte han en lekker tunnel.

Det var åpent og ingen bompenger, kommenterer han kjapt.

Svake før pause

At formen er i anmarsj igjen merker også trener Berntsen.

Han var god i perioder mot Odd og han var god i dag også. Så er han litt ujevn fortsatt. Jeg har sagt til ham at han må våge. Furdal må dra av en mann og prøve seg i visshet om at han ikke mister ballen. Da er han best, sier Berntsen.
Viking var for øvrig kun gode i en omgang mot Mjøndalen.

De første 30 minuttene var begredelige. Så våknet de litt etter Even Østensens mål, men totalt sett var første omgang svak.

Etter hvilen satt presspillet kollektivt mye bedre. Mjøndalen prøvde seg også på å stå høyere og ble revet i senk av Viking. Seieren kunne til slutt vært større enn 4-1.

Vi virket også bedre trent enn dem utover i kampen. Det var klasseforskjell, sier Furdal.

Og nå har dere 36 poeng. Da kan vi slutte å snakke om nedrykk?

Jeg skal ikke snakke for klubben om mål, men ja. Det sier seg selv. Nå skal vi være så gode som mulig framover.

Kampfakta og Vikingbørsen:
Fotball, Eliteserien
Viking – Mjøndalen 4-1 (1-1)
SR-Bank Arena: 6500 tilskuere
Mål: 0-1 Sondre Solholm Johansen (5), 1-1 Even Østensen (32), 2-1 Benjamin Kaellman (58), 3-1 Runar Hove (70), 4-1 Johnny Furdal (80).
Dommer: Dag Vidar Hafsås, Kolstad.
Gult kort: Vetle Dragsnes, Mjøndalen.
Viking (4-3-3): Iven Austbø 6 – Sondre Bjørshol 6, Tord Johnsen Salte 6, Runar Hove 6 (Fredrik Torsteinbø fra 84.), Adrian Nilsen Pereira 6 – Ylldren Ibrahimaj 6, Samuel Kari  Fridjonsson 6, Johnny Furdal 7 – Zymer Bytyqi 6, Even Østensen 7 (Jostein Ekeland fra 81.), Benjamin Kaellman 6 (Zlatko Tripic fra 71.).
Mjøndalen (4-3-3): Julian Faye Lund – Alexander Betten Hansen, Per-Magnus Steiring, Sondre Solholm Johansen (William Sælid Sell fra 88.), Vetle Dragsnes – Pontus Silfwer, Joachim Solberg Olsen, Tonny Brochmann (Frank Bamenye Bizoza fra 84.) – Fredrik Brustad (Stian Aasmundsen fra 73.), Olivier Occéan, Jacob Bergström.