Denne buksen var ikke fin nok for dørvakten

Linett Jenssen ble kastet ut fra utestedet Hexagon fordi dørvakten syntes dressbuksen hennes lignet en joggebukse.

Episoden skjedde da Linett Jenssen nettopp hadde fylt 20. Hun og to venninner ønsket å besøke utestedet Hexagon i Stavanger siden de alle var blitt gamle nok til å komme inn.

LES OGSÅ: - Et sted for alle

– Vi hadde pyntet oss og brukt god tid på å gjøre oss klare. Alle hadde høye sko, en av oss hadde skjørt og to hadde dressbukser, forteller Jenssen til RA. 

Venninnene var i godt humør, men ifølge Jenssen ikke beruset – de hadde kun delt en flaske vin mellom seg. Etter å ha stått i kø i 20 minutter blir de sluppet inn av dørvakten. 

LES OGSÅ: Bannlyser dyre klesmerker

– Vi betaler 150 kroner hver i inngangspenger og stiller oss så i baren for å kjøpe en øl. Etter fem minutter kommer den samme vakten som har sluppet meg inn bort til meg. «Skal det der forestille en joggebukse?» Jeg ler litt usikkert og lurer på om det er en spøk. «Du må dessverre forlate klubben,» er beskjeden. 

– Ydmykende

Linett Jenssen blir fulgt ut, får til slutt inngangspengene tilbake, og en unnskyldning fra vakten. Han hevder det ikke var hans avgjørelse.

– Det var ydmykende. Jeg fikk heldigvis tak i venninnene mine på telefon, de kom ut til meg. Situasjonen skapte så dårlig stemning at vi bestemte oss for at det beste var å gå hjem, forteller 20-åringen.

Grunnen til at Jenssen velger å belyse saken er for å peke på hvor tilfeldig krav til kleskode kan slå ut. Hun er skeptisk til at enkelte ordensvakter siler gjestene på denne måten.

LES OGSÅ: Cash sitt band ble nektet adgang

– Jeg er klar over at det skal være «pent antrekk», men synes det er litt merkelig at dressbuksen min ikke var fin nok. Jeg kan forstå at hullete dongeribukser ikke er lov. Men en grå dressbukse? Hvem bestemmer hva som er pent nok? Skal dørvaktene få leke motesjefer? Er det prisen på plaggene som skal bety noe? Min bukse var dobbelt så dyrt som det korte skjørtet som fikk komme inn før meg, sier Jenssen.

Økt press

Jenssen synes også det er urovekkende at klær og utseende har så stor betydning.

LES OGSÅ: Ingen adgang med caps og sandaler

– Unge jenter sliter nok med press om å ha det rette utseendet og de rette klærne, om de ikke skal bli vurdert på denne måten, også av dørvakter. 

Den 20 år gamle jenta har sendt en skriftlig klage til utestedet, men har foreløpig ikke fått svar. 

– Den eneste gode grunnen til å kaste ut folk bør være høy promille og dårlig oppførsel. Stopp meg i døren om buksen min ikke er fin nok. Da hadde jeg sluppet å bli ydmyket av en vakt som følger meg ut. Veninnene mine hadde også sluppet å kaste bort pengene sine, og det hele kunne blitt en bedre opplevelse, avslutter Jenssen.

– Alle er velkomne

– Bare du ikke går i pysjamas, skal du være velkommen på Hexagon.

Det sier Peter Williams, daglig leder ved utestedet. Han kjenner ikke til episoden Jenssen beskriver, og har heller ikke sett den skriftlige klagen hun har sendt inn.

– Jeg synes dette høres veldig rart ut. Vi gir retningslinjer til vaktene, og det er merkelig at noen skal ha blitt kastet ut på dette grunnlaget, sier Williams til RA.

LES OGSÅ: - Får jobbe der de vil selv

Han legger til at Hexagon ikke opererer med strenge regler for antrekk. Er du noenlunde ordentlig kledd, skal du slippe inn.

– Hvis denne beskrivelsen stemmer, må vi gjøre noe med det. Alle skal være velkomne hos oss, avslutter Williams.

Utestedet leier vakter fra PSS Securitas. Det lyktes ikke RA å få en kommentar fra selskapet i går.