Ingen adgang med caps og sandaler

Flere nattklubber i Stavanger er blitt strengere på kleskoden. Nå må du sørge for å legge fra deg sandaler, lue, caps og badeshorts hvis du vil inn på Alf & Werner.

Flere siddiser nektes adgang på nattklubber som 2325, Alf & Werner og Hall Toll - ganske enkelt fordi de har på seg caps, lue, sandaler, singlet eller badeshorts. Nå må du følge gitte kleskoder for og kunne feste hvor du vil.

- Det nytter ikke å komme i badeshorts og sandaler - først og fremst fordi man skal se ordentlig ut på en nattklubb, og fordi det kan være farlig, sier daglig leder ved Alf & Werner, Tarje Haakstad til Rogalands Avis.

Han forklarer at sandaler og flip-flops kan være farlig med tanke på knust glass.

- Vi må tenke på sikkerheten deres og ber dem gå hjem og skifte, sier Haakstad.

Ingen hodeplagg

Alt & Werner sier også nei til caps og luer.

Hva mener du om kleskodene i Stavanger? Si din mening i kommentarfeltet under.

- Noen forklarer vi det til og slipper dem inn hvis de tar av capsen, men hvis de ønsker å beholde den på, slipper vi dem ikke inn, sier han.

- Hvorfor kan de ikke gå med caps eller lue?

- Folk pynter seg når de går ut og vi ønsker å opprettholde en stil ved utestedet vårt slik at alle føler seg velkommen og at det blir en respektabel og samstemt stemning i lokalet. Vi ønsker ikke antrekk som skaper bråk. Treningsklær som singleter, bar overkropp og cowboyhatter har en signaleffekt, sier han.

Haakstad aksepterer en hatt som står i stil til antrekket og som gir et helhetlig inntrykk.

- Folk som går hos oss er stort sett pent kledd og det er sjeldent et problem. Hvis noen har et gjennomført antrekk med en matchende hatt, da blir det noe annet, sier han.

Henger etter

Daglig leder og eier av nattklubben 2325, Aslak Dalehaug, forteller at nattklubben deres ikke følger en bestemt kleskode.

- Så lenge du ser ordentlig ut er du velkommen, sier Dalehaug.

Men Rogalands Avis vet at enkelte kunder ikke har kommet inn på nattklubben grunnet feil skotøy.

- Vi har gitt instrukser til våre dørvakter, men det kan skje at noen tar en vurdering som ikke er etter boken, sier han.

Dalehaug forklarer at utestedet slipper inn kunder med hodeplagg eller sandaler.

- Det er en balansegang. Er det en fast kunde som kommer i caps en kveld og det er en del av antrekket, så sier vi ikke noe på det. Er det en kameratgjeng hvor alle har caps, blir det noe annet, sier han.

Dalehaug tror Stavanger er en særegen by når det kommer til nattklubbkulturen.

- Vi liker live musikk og øl, men skal du inn på de store og beste nattklubbene i utlandet, og til og med i Oslo, forventes det at du kler deg ordentlig, sier han.

- Vanskelig

Knut-Espen Misje, daglig leder på Hall Toll, mener klesstil kan ha mye å si på stemningen på utestedet.

- Noen folk kan oppføre seg slik de ser ut, men vi prøver å sette en grense med at gjestene skal være rene og pene, sier han.

Hall Toll er spesielt opptatt av at gjestene deres skal ha riktig skotøy.

- Går du i sandaler eller flip flops på en nattklubb, kan du bli skadet. Det er ofte slik at glass knuses i løpet av kvelden, og da kan det gå galt, sier han.

Hodeplagg som caps og lettkledde plagg som singlet sier de også nei til.

- Vi forklarer høflig hva vi tenker og ber dem eventuelt å legge fra seg capsen, sier Misje.