Stavanger Oilers

Nå har Oilers fått skadesvar om duo

Oilers går inn i en svært viktig uke med trøbbel på høyre ving. Det er klart etter at de nå har fått klarere svar om skadene til Martin Gran og Christoffer Karlsen.

Stavanger — Gran fikk seg en smell i skulder-/kragebein-regionen underveis i første periode i 4-2-seieren over Ringerike lørdag. Han returnerte aldri til isen.

I stedet ble han sendt til sykehus for videre undersøkelse og røntgen.

Nå er svaret kommet.

– Det er snakk om en bruddskade for Martin. Vi må klare oss uten ham en periode. I alle fall fram til jul, sier sportsdirektør Pål Higson til RA.

Spilleren, som kom til Oilers foran denne sesongen, har tidligere spilt både i Sverige, Østerrike, Italia og England. Han har Storhamar som sin moderklubb.

Karlsen også ute

At Gran ble skadet passet mildt sagt dårlig etter som Christoffer Karlsen også er ute. Han skadet seg i overkroppen før landslagspausen og har ikke spilt de to kampene etter den.

Også han ble etter hvert sendt for videre utredning og bilder – ettersom han ikke har blitt helt fin.

Her var svaret av mer positiv art. De viste ikke tegn på noe alvorlig.

– Det blir litt dag til dag med Christoffer om når han kan spille igjen, men det er ikke langvarig, sier Higson.

LES OGSÅ: Oilers-Karlsen om skaden: – Hemmer meg mye

Travel uke

Dermed får klubben høyst sannsynlig en av høyrevingene sine i spill kjapt, og Higson trenger ikke å ta grep med tanke på å forsterke laget allerede nå.

Med begge ute i lang tid ville det fort blitt et tema å bruke den siste plassen på utlendingskvoten.

Oilers møter tirsdag serieleder Vålerenga til kamp i DNB Arena. I en travel uke står så Sparta (hjemme) på programmet torsdag, mens Storhamar (borte) er lørdagens motstander.

Trener Anders Gjøse håper i det lengste å kunne benytte seg av Christoffer Karlsen allerede mot VIF. Han mener laget også skal håndtere det greit om de må spille uten to av de vanlige høyrevingene.

– Det blir en kampdagsbeslutning i forhold til om Karlsen kan spille tirsdag. Som alltid ønsker vi selvsagt å ha alle spillere tilgjengelig. Er de ikke det byr det på litt rokeringer. Vi håndterte likevel det greit da Gran måtte gi seg underveis i kampen mot Ringerike, sier Gjøse.

LES OGSÅ: Oilers slo bunnlag med nødskrik: – Ikke helt fornøydMer fra Dagsavisen