Stavanger Oilers

Tommy Kristiansen nærmer seg: – Passer meg perfekt

Oilers jakter ledelse i semifinaleserien mot Sparta, og til fredagens kamp tre i serien kan Tommy Kristiansen være tilbake for Oilers.

Stavanger — Det står 1–1 i kamper mellom Oilers og Sparta, og fredag kan Tommy Kristiansen være tilbake for Oilers etter skaden han pådro seg i underkroppen mot slutten av den tredje kvartfinalen mot Ringerike 17. mars.

– Jeg er veldig optimistisk til å spille enten fra fredag eller søndag, sier Tommy Kristiansen til RA.

Han skal på morgentrening med laget, og det skal iallfall ikke stå på motivasjonen til 32-åringen. Vingen er nemlig oppvokst i Sarpsborg, og tok sitt første NM-gull med Sparta i 2011. Da var det Oilers som gikk tapende ut av finaleserien.

Serie som passer Kristiansen perfekt

Kristiansen er rask med å slå fast at det er noe spesielt med å ha moderklubben som motstander, og det siste hinderet før en eventuell NM-finale i det første sluttspillet på tre år.

– Alltid moro å møte Sparta. Jeg har jo kompiser i klubben, og vil jo spille mot dem. Det er ikke noe som trigger meg mer, utenom når jeg ser på kampene og vil spille. Jeg vil jo spille ishockey, sier Kristiansen.

– Nå har det vært noen tøffe og fysiske semifinaler. Det passer vel deg bra?

– Dette er en serie som passer meg perfekt. Jeg håper virkelig å komme tilbake med et brak, det kan jeg love at jeg gjør, sier Kristiansen.

Semifinale nummer to endte med tre spillere som fikk liten disiplinærstraff, som er utestengelse fra den aktuelle kampen. Oilers’ Sander Hurrød og Sparta-back Max Ponomarenko fikk begge matchstraff, som automatisk gir én kamp karantene. Sannsynligvis vil DISU (Disiplinærutvalget i Norges Ishockeyforbund) behandle sakene deres før fredagens kamp starter. Da vil også Sparta-kaptein Niklas Roest ha en sak på seg. Han ble nemlig innrapportert av Player Safety-utvalget for gjentatte krysstaklinger mot nakkeregionen på Oilers’ stjernespiller Jarrett Burton.

– Det er sluttspillhockey

Begge kampene har endt med ettmålsseiere, men Oilers har vunnet skuddstatistikken klart både i hjemme- og bortekampen. I første kampen fikk Sparta kun ett skudd på mål i første periode, mens midtperioden i kamp to endte med null skudd på Henrik Holm. Likevel vil ikke Oilers-profilen Kristiansen gå med på at det ut fra kampbildene kan ses på som urettferdig med 1–1 i kamper.

– Det er sluttspillhockey, og det avgjørende er å vinne kamper – ikke skuddstatistikken. Så lenge de har vunnet én er det rettferdig. Det er det samme hvordan det ser ut, så lenge man vinner, sier vingen.

Patrick Ulriksen er fortsatt ute med skade, mens Tristan Thompson inntil videre har vært utlendingen på tribunen ettersom Oilers har sju importer. Ligaens maksimum til kamp er seks.

Sander Hurrød står over med utestengelse, mens Joona Partanen kan være tilbake fra sykdom.

Oilers tar imot Sparta fredag klokken 19.00, og kampen kan følges direkte hos RA.

Mer fra Dagsavisen